Tour de France

Guds hånd har hjulpet mig til Paris, siger Mørkøv

Michael Mørkøv.  Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Michael Mørkøv drømmer om at køre Elia Viviani til en prestigefyldt sejr på Champs-Élysées søndag aften.

For de fleste ryttere er sidste Tour de France-etape en formalitet, en hyggelig tur i en afslappet stemning, som blot skal overstås, inden tre ugers strabadser endegyldigt er forbi.

Men for Michael Mørkøv er de afsluttende rundture på Champs-Élysées søndag aften alvor. Han skal gøre alt for at køre sin holdkammerat Elia Viviani i stilling til en ekstremt prestigefyldt spurtsejr på den parisiske pragtboulevard.

Set i det lys har det været en gave for Mørkøv, at både 19. og 20. etape blev væsentligt forkortet på grund af dårligt vejr og ufarbare veje. Inden da var han med egne ord 'virkelig presset'.

- Det var næsten Guds hånd, der gjorde, at vi for mit vedkommende kom lidt nemmere igennem de seneste to dage. Jeg har restitueret rigtig godt, og jeg føler mig klar til en rigtig stor opgave i Paris, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Det er sprinternes VM, og det er også et VM for mig at levere Elia Viviani til en sejr.

Endeløs lykke i sigte

Michael Mørkøv spiller en rigtig stor rolle i Deceuninck - Quick Steps leadout-tog. Det er danskeren, der sætter farten og vælger placeringen ind mod de sidste, afgørende meter. Når Mørkøv har kørt sig helt ud, slår han væk og lader Maximiliano Richeze øge farten, inden sprinteren Elia Viviani selv må gøre det sidste arbejde.

Der er lagt op til et nyt opgør mellem rivalerne Viviani, Dylan Groenewegen og Caleb Ewan på en etape, der stort set altid ender i en massespurt.

- Man bliver altid målt og vurderet på éns sidste resultat, og hvis vi kan trække os ud af løbet med en sejr, så vil lykken ingen ende tage for os, slutter Michael Mørkøv.

De seneste dage har Michael Mørkøv og holdkammeraterne på Deceuninck - Quick Step kæmpet for at holde Julian Alaphilippe inde i kampen om topplaceringer i klassementet. Fredag mistede han dog den gule førertrøje, og lørdag gled han fra anden- til femtepladsen.

Inden spurten i Paris skal rytterne igennem en 128 kilometer lang etape. På TV 2 varmer vi op til etapen fra klokken 15.45. Rytterne sendes af sted klokken 17.30.