Tour de France

- Jeg kan ikke forstå det, siger Bernal efter historisk triumf

Colombianske Egan Bernal kørte søndag over målstregen i Paris som den yngste vinder af Touren siden 1909.

Egan Bernal fuldendte søndag karrierens største triumf, da han kørte i mål på sidste etape af Tour de France i den gule trøje som samlet vinder.

Den 22-årige colombianer er ikke alene den første fra sit hjemland, der vinder verdens største cykelløb, men også den første sydamerikaner og den yngste af alle til at gøre det siden 1909.

- Det er fantastisk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg har vundet Touren, men jeg kan ikke forstå det. Jeg skal bruge et par dage til at vende mig til det, siger Bernal efter søndagens etape.

- Jeg gjorde det for min familie, og jeg har lyst til at kramme dem. Det er en følelse af glæde, jeg ikke ved, hvordan jeg skal beskrive det.

- Det er den første Tour-sejr for os colombianere. Mange colombianere har prøvet før, vi har haft fantastiske ryttere før i tiden, men jeg er den første til at vinde Touren. Colombia fortjener det.

Ineos-rytteren vandt med 1 minut og 11 sekunder ned til sin holdkammerat Geraint Thomas på andenpladsen. Jumbo-Visma-rytteren Steven Kruijswijk endte på podiets nederste trin, 1 minut og 31 sekunder efter Bernal.