Tour de France

Tour-debutant havde tårer i øjnene, allerede inden han tog sit livs sejr

Tour de France sluttede perfekt for Caleb Ewan, da han vandt sin tredje etape på en måde, de fleste sprintere frarådede ham.

Caleb Ewan er Tour-debutant, og oplevelsen på 21. etape overvældede den 25-årige australier, inden han senere vandt massespurten.

- Det er ufatteligt. Da vi kørte ind på Champs-Élysées, fik jeg tårer i øjnene. Det var en surrealistisk følelse. Jeg kan ikke fatte, jeg vandt etapen, siger Caleb Ewan.

Sammen med Robbie McEwen har han nu rekorden for flest etapesejre i samme Tour de France af en australier.

Den tredje sejr kom oven i købet i hus på den mest prestigefyldte scene. I hjertet af Paris på 21. etape i det, der bliver kaldt det uofficielle verdensmesterskab for sprintere.

- Det var ret rodet, og jeg sad lidt langt tilbage. Jeg var tålmodig og ventede, men jeg vidste ikke helt, hvor mange der sad foran mig, siger han.

Gik imod råd fra kolleger

Det var hans første møde med den brostensbelagte afslutning, og derfor blev den ikke kørt hjem på hverken rutine eller efter lærebogen.

- Jeg kørte forbi tre ryttere på tværs af vejen og kørte i højre side. Jeg har talt med de fleste sprintere, der har været her, og de sagde, at man ikke skal tage den side af vejen.

- Jeg kunne godt mærke, at det var ret bumpet, men heldigvis havde jeg nok fart til at vinde.

Caleb Ewan er den første Tour-debutant siden Peter Sagan i 2012, der tager hjem med tre etapesejre.