Tour de France

Chefen jubler over 'den smukkeste' Tour - men ruten bliver anderledes næste år

ASO-direktør Christian Prudhomme er ekstremt tilfreds med årets Tour de France.

Tour de France blev først afgjort til allersidst, og afstanden mellem første- og tredjepladsen på halvandet minut er den laveste nogensinde.

Der har med andre ord været stor spænding og mange spørgsmålstegn under årets Tour de France, der er blevet beskrevet som et af de mest uforudsigelige og spændende nogensinde.

Direktøren i ASO, der arrangerer Tour de France, Christian Prudhomme, er da også særdeles tilfreds og kalder årets udgave af verdens største cykelløb for "ekstraordinær og uforglemmelig".

- Vi har haft et virkelig godt Tour de France, hvor vi har set ryttere, der turde angribe, for eksempel Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot, Egan Bernal. De angreb langt udefra, siger Prudhomme ifølge France24.

- Jeg håber, det bebuder en ny filosofi og befordrer offensiv kørsel og mod.

Tour-ruten har også set en kende anderledes ud i år, hvor der har været ekstremt mange højdemeter - syv gange i Touren skulle rytterne over 2000 meters højde.

Der har også været mange hårde bjergetaper på programmet, hvoraf de fem sluttede på toppen.

Men succesen - eller i hvert fald ruten - bliver ikke gentaget næste år, slår Prudhomme fast.

- I år ønskede vi meget høje stigninger for at markere 100-året for den gule trøje. Der kommer uden tvivl færre høje stigninger næste år.

- Det er også sikkert, at vi ikke hvert år kommer til at have en rute i den østlige del af landet. Vi er afhængige af Frankrigs geografi. Alle regioner (skal der køres i, red.) mindst hvert femte, sjette år.

Kortet over Tour-ruten

Tour de France starter næste år i Nice, mens starten i 2021 går i Danmark.