Tour de France

Ekspert tvivler på tre INEOS-kaptajner – Froome er 'oppe i årene'

Selvom Egan Bernal, Geraint Thomas og Chris Froome kunne danne en frygtindgydende Tour-raket, kommer de ikke alle til at være kaptajner.

Efter Egan Bernals Tour de France-sejr søndag er de seneste tre års Tour-vindere lige i nu stald hos Team INEOS-holdet.

Men hvis det står til TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, kommer Egan Bernal, Geraint Thomas og Chris Froome ikke til at danne en farlig trio i Touren – i hvert fald ikke i en situation, hvor de alle er kaptajner.

- Jeg er lidt i tvivl, om Froome kan komme tilbage som kaptajn. Han er jo oppe i årene, og vi har set ryttere, der har haft lignende eller mindre skader, hvor de har haft svært ved at komme tilbage på toppen. Jeg kan da godt tvivle på, at Froome kommer tilbage på fuld skrald, siger Chris Anker Sørensen.

- Men lad os sige, at han nu gør det, så har jeg stadig svært ved at forestille mig en situation, hvor de kører Touren med tre kaptajner. Det er for meget, men to er fint. Vi har set, at det har fungeret rigtig godt i år. Tre kaptajner er svært, og det synes jeg også lidt, at vi har set med Movistar. Der har det ikke fungeret så godt.

Direktør: - Froome er tændt

Team INEOS' tekniske direktør, Carsten Jeppesen, fortæller, at der stadig er lang vej tilbage for Chris Froome, men at briten aldrig har været mere motiveret.

- Lad os nu se. Der kan ske meget. Der er lang vej for Froome endnu, men jeg kan garantere, at han er godt i gang derhjemme. Han ligger og træner i poolen og med ét ben på cykel. Han er tændt, siger Carsten Jeppesen til TV 2 SPORT.

- De er alle konkurrencemindede, så de klarer det egentlig selv. De træner meget sammen og ved, hvordan de er i forhold til verdenseliten. Vi kan lave et træningsmiljø af høj kvalitet, og det er det, der skal til for at motivere. Sakker de bagud, får de klø til træning, og så må de give den en skalle og komme efter den.

Chris Anker Sørensen kunne godt forestille sig, at Chris Froome skulle gå efter et godt resultat i Giro d'Italia, som han tidligere har vundet.

- Geraint Thomas har udtalt, at han gerne vil vinde Tour de France igen. Ellers kunne man forestille sig, at Chris Froome ville satse på Giroen eller Vueltaen, og at han så kommer med til Touren som hjælperytter.

- Man er nødt til at tage en snak med rytterne inden sæsonstarten, hvor man siger, at du er nødt til at køre det løb, for at det kan hænge sammen, siger Chris Anker Sørensen.

Team INEOS har vundet Tour de France de seneste fem år. Tre af gangene har Chris Froome stået øverst på skamlen, men Geraint Thomas og Egan Bernal begge har taget én sejr.