Tour de France

Fransk nyhedsbureau stempler Fuglsang som et Tour-flop

Franske AFP har kåret Tourens top og flop. Sidstnævnte kategori havner Jakob Fuglsang i.

Forhåbningerne var store til danske Jakob Fuglsang, der kom til Tour de France med karrierens - med afstand - bedste halvsæson i ryggen.

Drømmen om en plads på podiet blev dog ødelagt af et stort tidstab i sidevinden, problemer i bjergene og endelig styrtet på 16. etape, der sendte Fuglsang ud af løbet.

Jakob Fuglsangs Tour de France sluttede tirsdag, da han styrtede på 16. etape. Video: Bo Bentsen

Desuden var han allerede i asfalten på 1. etape, hvor han fik en flænge i øjenbrynet og slog sit knæ.

Jakob Fuglsang styrtede på 1. etape af årets Tour de France. Danskeren slap med nogle sting i ansigtet og skrammer og slag på kroppen. Video: Bo Bentsen

Fuglsangs nedtur er også blevet bemærket i udlandet, hvor han af det franske nyhedsbureau AFP bliver kåret som Tourens flop sammen med franske Romain Bardet og britiske Adam Yates.

- Danskeren kom til Tour de France efter sejren i Liège-Bastogne-Liège, hvor han sagde, at han besluttet sig for at vinde eller dø, og sejren i Critérium du Dauphiné, som indikerede, at han var en mulig Tour-vinder, skriver AFP.

- Men Astana-kaptajnen opbyggede et ry som et brokkehoved, da han måbede efter at have tabt tid på etapen til Albi og sagde, at ingen havde advaret ham om sidevind. En kommentar, der frustrerede hans chefer.

- Hans skuffende Tour de France sluttede, da han - ikke selvforskyldt - styrtede.

Kritik af Astana

Astana-holdets organisation og taktiske formåen blev et stort emne efter sidevindsetapen til Albi, hvor Fuglsang og andre klassementsryttere led et tidstab på 1 minut og 40 sekunder.

Fuglsang slog fast, at det ikke var godt nok, og han undrede sig over, at deres folk ude på ruten ikke havde forudset det.

Holdkammeraten Magnus Cort stemte i og fortalte, at holdet er uorganiseret. Det svarede sportsdirektør Dmitry Fofonov på med beskeden om, at det ikke er forbudt at tænke selv.

Cykelmediet Cyclingnews har vurderet alle holdene i Tour de France, og her er der heller ikke meget positivt at berette i forhold til Astana.

- For et hold, der ankom til Touren på bagkant af 30 sejre i sæsonen og med en potentiel top-5-rytter i Fuglsang, var det et Tour de France til glemmebogen for Alexander Vinokourovs hold, skriver Cyclingnews.

- Klassementhåbet blev bulet af Fuglsangs styrt, mens de også fejlede i at beskytte ham i sidevinden.

Endnu en Tour-skuffelse

TV 2 SPORTs ekspert under Tour de France Anders Lund, der også er dansk landstræner, gav denne vurdering af Fuglsangs Tour de France:

- Han var selv relativt optimistisk med et mål om top-3. Vi så hans begrænsninger i Pyrenæerne, hvor han ikke drev videre på sin succes fra foråret. Han videreførte ikke sin superform fra Dauphiné, ligesom de andre favoritter gjorde.

- Det blev ikke den Tour, som hverken Jakob eller vi andre havde håbet på.

Jakob Fuglsang var da også selv ekstremt skuffet og forslået, da han dagen efter sit styrt stillede op til interview.

- Det er en kæmpe skuffelse. Det er alt det arbejde, vi har leveret indtil videre. Efter anden hviledag begyndte vi at gå ind i den afgørende fase, som jeg havde forberedt mig ekstra godt på. Det var de etaper, jeg havde været ude og se. Jeg troede, der var mulighed for at lave noget i klassementet og forsøge at indfri holdets og mit eget mål, sagde Fuglsang.

Jakob Fuglsangs bedste placering i Tour de France er syvendepladsen tilbage i 2013.