Tour de France

Stjerne er stadig indlagt efter voldsomt styrt under Tour de France

Wout van Aert er blevet opereret to gange for et dybt kødsår og har været på hospitalet i ti dage nu.

Det var voldsomme billeder, da Jumbo Visma-rytteren Wout van Aert styrtede i et sving på 13. etape i årets Tour de France.

Efter flere minutters behandling på asfalten blev belgieren fragtet til hospitalet, og der har han været lige siden med et dybt kødsår i det ene ben.

Han blev opereret på hospitalet i Pau kort tid efter, men det viste sig, at én operation ikke var tilstrækkelig.

- Jeg kunne gå på krykker, og doktoren sagde, at jeg skulle bruge noget tid på at komme mig. Derefter blev jeg flyttet til et andet hospital.

- Der undersøgte de mig igen, og det så ud til, at den første operation ikke var nok til at sikre min restitution. Det er derfor, jeg skulle gennemgå endnu en operation, siger Wout van Aert ifølge mediet Cykling Weekly.

Belgieren har været på indlagt siden den 19. juli og måtte altså se afslutningen på Tour de France fra sygesengen. Han er dog i bedring, forklarer han på Twitter.

- Mandag morgen efter Touren, ikke på et hotel i Paris, men på et hospital i Herentals. Heldigvis kan jeg snart se enden på det: Mine benmuskler heler langsomt, men stabilt, og jeg kan snart komme hjem.

- Det er på tide at takke alle, der har hjulpet og støttet mig, skriver belgieren på Twitter

Stor sæson indtil styrtet

Belgieren har fået sit gennembrud på landevejen i den her sæson, hvor han blandt andet har vundet to etaper og pointtrøjen i Critérium du Dauphiné.

Også i Tour de France-debuten viste han glimt af sit store talent og snuppede sejren på 10. etape, hvor han var hurtigst i spurten. Men et styrt på 13. etape betød altså, at han måtte vinke farvel til årets Tour de France.

- Det gør ondt, at jeg måtte forlade Touren på den måde. Det er også en stor skuffelse for holdet.

- Måske var jeg i min bedste form nogensinde, og jeg havde muligvis ikke de bedste ben på enkeltstarten, men jeg kørte meget godt dagene inden, lyder det fra belgieren til Cycling Weekly.

Hvis man ser bort fra Wout van Aerts styrt og exit fra Tour de France, har Jumbo Visma haft et godt Tour de France i år.

Det er blandt andet blevet til fire etapesejre, mens holdets klassementshåb Steven Kruijswijk sikrede sig tredjepladsen i løbet.