Tour de France

Dansk Tour-debutant er blevet 'en af stjernerne' på verdens mest vindende hold

Kasper Asgreen har fået bekræftet over for sig selv, at han kan gøre en forskel.

24-årige Kasper Asgreen har fået sit store gennembrud i denne sæson.

Tidligere på året blev han nummer to i cykelmonumentet Flandern Rundt, mens han i sit første Tour de France markerede sig som en ekstremt værdifuld hjælperytter for både supersprinteren Elia Viviani og Julian Alaphilippe, der i 14 dage kørte i den gule førertrøje.

Det har medført store roser til rytteren fra Deceuninck - Quick-Step, der er det hold, der vinder flest cykelløb på World Touren.

- Det er jo det, jeg træner for og arbejder frem mod. Jeg har en drøm om at være en af verdens bedste cykelryttere ligesom mange andre unge talenter, siger Asgreen til TV 2 SPORT.

- Så det er et skridt på vejen at gå ud og bevise, at man har niveauet til det. Både over for sig selv, men også over for holdet. Forhåbentlig kan det gøre, at jeg får nogle flere chancer for at køre for mig i fremtiden.

En af de mange roser til talentet kommer fra Danmarks landstræner, Anders Lund.

En stjerne på stjernehold

Udover det store hjælpearbejde for holdets største stjerner kørte Asgreen sig også til en andenplads på 17. etape i Touren.

- Det er en rytter med fantastisk stort potentiale, som bliver ved med at udvikle sig. Flere gange har jeg været stærkt overrasket over, hvad han har præsteret. Både teknisk og taktisk. Han har roen og kører som en garvet professionel, siger Anders Lund.

- Han har allerede kørt sig ud af hjælperytterrollen. Det er indlysende, når man kører så stærkt som hjælperytter. Ved det næste løb uden Alaphilippe er det Asgreen, der skal køres for. Det har han brugt foråret og Touren til at vise. Han er en af stjernerne på holdet nu.

Asgreen fik kontrakt på Deceuninck - Quick-Step i foråret 2018, og samme år fik han Grand Tour-debut i Vuelta a España.

Tour-debut giver selvtillid

Debuten i verdens største cykelløb, der sluttede søndag, har fyldt ham med selvtillid.

- Jeg tror ikke, at jeg som sådan har fundet ud af noget nyt, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg tror så småt, at jeg i den her sæson er ved at finde ud af, hvad jeg ligesom er god til. Hvis jeg får mig forberedt rigtigt, ved jeg, at jeg kan gøre en forskel – både for holdet, men også hvis jeg selv skal ud og køre en finale, siger Asgreen.

- Jeg har nok ikke fundet ud af det her, men jeg får det bekræftet. Det er selvfølgelig meget rart at få det bekræftet en gang mere. Det giver noget selvtillid.

- Selvtillid tager jeg nok med videre herfra, når jeg tænker over det.

Kasper Asgreen blev før Touren dansk mester i enkeltstart.