Cykling

- Det har taget længere tid, end hvad jeg selv synes er sjovt, siger Fuglsang

Danskeren når ikke at skrive under på en ny kontrakt inden 1. august, hvor cykelhold må offentliggøre, hvilke ryttere de har indgået aftaler med.

Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana udløber efter denne sæson, og det er endnu uvist, hvilket hold han skal køre for efter årsskiftet.

Danskerens agent, Moreno Nicoletti, forhandler stadig med nogle hold, fortalte Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT i forbindelse med gadeløbet Le Tour Revanchen i Struer tirsdag aften.

- Der er ikke noget endeligt på plads. Jeg når ikke at skrive under på noget inden 1. august (hvor hold må offentliggøre nye ryttere, red.), men jeg håber, at det ikke tager lang tid. Det har taget længere tid, end hvad jeg selv synes er sjovt, eller hvad jeg havde håbet på, men det er nu en gang, sådan det er, lød det fra Fuglsang, der fortsatte:

- Vi forsøger at finde de bedst mulige forhold for mig og få den bedst mulige kontrakt strikket sammen. Så det er selvfølgelig også nogle af grundene til, at det tager lidt længere tid. Det er ikke bare blevet det første og det bedste.

Optimistisk trods Tour-nedtur

Efter et flot forår med blandt andet podiepladser i Amstel Gold Race og Flèche Wallonne samt triumfen i Liège-Bastogne-Liège og senere i Critérium du Dauphiné havde Jakob Fuglsang sat næsen op efter et topresultat i Tour de France.

Men danskeren styrtede voldsomt på 16. etape og måtte udgå af verdens største etapeløb med en kraftig forstuvning af venstre hånd. I styrtet slog han også sine arme og knæ.

Jakob Fuglsangs Tour de France sluttede tirsdag, da han styrtede på 16. etape. Video: Bo Bentsen

Trods nedturen i Frankrig og stemplingen som et Tour-flop af det franske nyhedsbureau AFP er 34-årige Jakob Fuglsang stadig optimistisk omkring sin fremtid.

- Det har været den bedste sæson i min karriere, også selv om jeg udgik af Tour de France. Det er en balancegang (mellem det sportslige og få mest muligt ud af det økonomisk), men i første omgang kigger jeg mest på det sportslige og forsøger at finde det hold, som kan tilbyde mig mest sportsligt. Også fordi jeg formentlig ikke har ti år tilbage på topplan, sagde Fuglsang i Struer og tilføjede:

- Jeg vil gerne have noget sportsligt ud af det, og jeg tror på, at jeg har ramt mit højdepunkt, så jeg vil gerne et sted hen eller have et hold bag mig i hvert fald, som kan hjælpe mig til at få endnu flere succesoplevelser de næste par år.

Her vil Jakob Fuglsang ifølge ham selv fortsætte med at køre klassement, men også gå efter sejrene i endagsløb og specielt i klassikerne.