Tour de France

Zabel er beæret over at miste Tour-rekord til Sagan

Erik Zabel og Peter Sagan deler ikke længere rekord for flest vundne pointkonkurrencer i verdens største etapeløb. I år kom Sagan op på syv sejre.

Erik Zabels mangeårige rekord på seks sejre i pointkonkurrencen i Tour de France blev i år overgået af Peter Sagan.

Men det har den tidligere tyske topsprinter det ganske fint med, fordi det netop er Sagan, der har taget rekorden fra ham.

- Ærlig talt er der ikke noget, jeg kan gøre ved situationen, og under alle omstændigheder kan jeg ikke forestille mig en bedre ny rekordholder end Peter Sagan, siger Erik Zabel til Cyclingnews.

- Hvis du ser tilbage på det seneste årti i professionel cykling, har Peter været den mest alsidige. Så at miste en rekord til ham... det er ikke så smertefuldt at være nummer to efter ham, det er mere en ære.

Zabel var dopet

Den nu 49-årige Zabel vandt Tourens grønne trøje seks år i træk fra 1996 til 2001, og fra 2002 til 2004 vandt han pointkonkurrencen i Vuelta a España. Men hans bedrifter blev overskygget af en efterfølgende dopingindrømmelse.

I 2013 indrømmede Erik Zabel i et interview med Süddeutsche Zeitung, at han havde benyttet sig af dopingstoffer - inklusiv epo - fra 1996 til 2004.

Han erkendte også at have bloddopet sig og brugt kortison.

Zabel var klar til at afgive rekord i 2017

Peter Sagan vandt pointkonkurrencen i Tour de France første gang i 2012. Med undtagelse af 2017, hvor han blev smidt ud, har han vundet den lige siden.

Det giver syv sejre.

- Jeg var klar til at give ham rekorden for to år siden, og så blev Peter udelukket af en eller anden grund. Men jeg tænker, at vi alle er enige om, at han ville have vundet trøjen det år. Han ville have otte nu, siger Erik Zabel til Cyclingnews.

Sagan: Rekorden kom bare

Om sin bedrift har 29-årige Peter Sagan sagt:

- Jeg kører Tour de France hvert år, og så kom den (rekorden) bare, lød det fra Sagan til TV 2 SPORT efter sidste etape af årets Tour de France.

- Jeg er meget glad, og jeg forsikrer dig om, at det ikke er nemt.

Peter Sagan har vundet 12 etaper i Tour de France. Det er samme antal som Erik Zabel. Sagan har endnu ikke vundet pointkonkurrencen i Vuelta a España. Hans bedste resultat er en andenplads i 2018.