Tour de France

Podiedrøm kan koste Peter Sagan Tour-deltagelse

Peter Sagan har netop vundet Tourens grønne pointtrøje for syvende gang. Alligevel er han ikke længere selvskrevet på Bora – Hansgrohes Tour-hold.

Den trefoldige verdensmester Peter Sagan udrettede, hvad han skulle under Tour de France 2019. Alligevel er hans deltagelse langt fra garanteret fremover.

Mens Sagan sikrede den grønne pointtrøje for syvende gang på otte år, kørte holdkammeraten Emanuel Buchmann en overraskende god Tour i toppen af klassementet. Tyskeren blev nummer fire, og det får Bora - Hansgrohe til at satse på klassementet.

Problemet for Peter Sagan er, at en satsning på klassementet kan få holdet til at se bort fra slovakken, der kører for spurterne.

- Podiet vil helt sikkert være vores store mål i 2020, fortæller teamchef Ralph Denk til Sporza.

- Det er en mulighed ikke at tage en sprinter med, men det skal vi stadig finde ud af internt.

Emanuel Buchmann endte med at være et minut og 56 sekunder efter Tour-vinderen Egan Bernal. Tyskeren havde kun 25 sekunder op til Steven Kruijswijk, der blev nummer tre.

Peter Sagans kontrakt med Bora - Hansgrohe løber frem til 2021.

Han har kørt samtlige Tour de France-udgaver siden 2012, og han har vundet pointtrøjen hvert år med undtagelse af 2017. Det år blev han smidt ud af løbet efter en batalje i en spurt.

Mark Cavendish styrtede 200 meter før mål i en dramatisk finalespurt på 4. etape. Video: Bo Bentsen