Cykling

19-årigt fænomen vinder stjernebesat klassiker

Remco Evenepoel bliver ved med at imponere, og lørdag vandt han det baskiske endagsløb Clásica Ciclista San Sebastián.

Den eneste rytter på startlisten født i dette århundrede satte alle de 'gamle' på plads i det prestigefyldte endagsløb Clásica Ciclista San Sebastián.

Remco Evenepoel er navnet, og i sin første sæson som professionel har han imponeret gang på gang. Det blev han ved med lørdag, hvor han kørte solo over målstregen efter et angreb med 19 kilometer til mål.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg følte mig ikke godt kørende hele dagen, men til slut tog jeg en risiko og angreb tidligt. Men jeg ved, hvor hurtigt jeg kan køre på bakkerne. Det er helt vildt, siger historiens yngste vinder af løbet.

Løbet havde flere af verdens bedste cykelryttere på startlisten i form af verdensmester Alejandro Valverde, Tour de France-vinder Egan Bernal, OL-vinder Greg van Avermaet samt Evenepoels holdkammerat Julian Alaphilippe.

Alle blev de sat på plads af den 19-årige Deceuninck - Quick-Step-belgier, der tog karrierens største sejr. Sammen med Tom Skujins angreb han med 19 kilometer til mål, og med otte kilometer til mål distancerede ham den lettiske mester og så sig ikke tilbage.

Hans største sejr inden lørdag var en samlet sejr i Belgien Rundt.

For et år siden blev han verdensmester i både linjeløb og enkeltstart for juniorer.

Remco Evenepoel var meget glad efter sin sejr og fortæller her, at det altid har været en drøm for ham, at vinde San Sebastián. Video: TV 2 SPORT

Flyttede til Monaco og fra kæreste

Den 19-årige belgiers talent er svært at overse, og derfor har han for nylig besluttet at flytte delvist til Monaco.

Det er gået ud over forholdet til hans kæreste, Oumaima Rayane. De er blevet enige om ikke at give afkald på personlige ambitioner.

- I den forstand forstår de hinanden fuldt ud. Og så kom de ud af det på en positiv måde, siger Remco Evenepoels far, Patrick Evenepoel, ifølge feltet.dk til Het Laaste Nieuws.

Ikke kunne røre Remco Evenepoel, der er ny juniorverdensmester. Video: TV 2 SPORT

Kennedy vandt hos kvinder

De professionelle kvindelige cykelryttere kørte også den baskiske klassiker.

Her var det Lucy Kennedy fra Mitchelton-Scott, der sejrede.

Det gjorde hun til trods for en punktering på et kritisk tidspunkt. Hun formåede dog at komme tilbage og angribe sine konkurrenter.

Selvom Lucy Kennedy punkterede var hun alligevel den stærkeste og vandt dermed Clasica San Sebastián. Video: TV 2 SPORT