Tour de France

Bernal kan ikke huske afgørende momenter i Touren

Egan Bernal glæder sig til at komme hjem i sin sofa, så han kan se, hvordan det lykkedes ham at vinde Tour de France for første gang i karrieren.

Tour de France-vinderen Egan Bernal er en af cykelsportens største klassementstalenter, men når det kommer til at huske detaljer fra de afgørende etaper i årets franske rundtur, er han mindre skarp.

Forud for lørdagens spanske endagsløb San Sebastián fortæller den 22-årige colombianer, at han ikke kan huske, hvornår han satte sine afgørende angreb ind i Touren.

- Jeg ville elske at sidde hjemme i min sofa og se etaperne, måden det skete på, hvor jeg angreb, fordi hvis du spørger mig, hvornår jeg angreb, så ved jeg det ikke. Jeg kan ikke huske det, siger Egan Bernal ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Nogle gange koncentrerer jeg mig så meget, jeg lever mig så meget ind i det, at jeg glemmer alt om etapen. Mine holdkammerater spørger mig: "Kan du huske, da vi drejede til højre?" Jeg husker intet. Men det vil jeg gerne. Jeg vil gerne analysere, hvordan det lykkedes og nyde det fra den anden side, sådan som I så det.

Det er, som om jeg ikke har vænnet mig til det endnu

Egan Bernal om at vinde Tour de France

Team INEOS-rytteren har endnu ikke været hjemme i Colombia siden Tour de France. I stedet har han kørt endagsløb i Belgien og Holland. Derfor er det endnu ikke gået op for ham, at han strøg til tops i Touren for første gang i sin karriere.

- Jeg ved, at Tour de France er det vigtigste løb, et af de vigtigste løb i verden. Jeg har lige vundet det, men jeg ved ikke. Det er, som om jeg ikke har vænnet mig til det endnu. Jeg har brug for et par dage derhjemme til at slappe af og vende tilbage til mit normale liv, så det kan gå op for mig, at det, jeg har opnået, er meget, meget vigtigt, siger Egan Bernal.

Vil gennemføre San Sebastián

San Sebastián er colombianerens tredje endagsløb siden Tour-triumfen, og han har sagt ja til at køre det, fordi han vil tage revanche fra sidste år.

Her var han involveret i et styrt med 20 kilometer til mål. I styrtet flækkede han sin overlæbe og brækkede næsen.

- San Sebastián er et løb med masser af prestige. Vi skal have mest muligt ud af min konditionelle form. Sidste år besluttede jeg mig for at deltage, og jeg håber at kunne gennemføre i år, fordi jeg ikke var i stand til det sidste gang, lyder det fra Bernal.

Du kan se mændenes San Sebastián på TV 2 PLAY/TV 2 SPORT fra klokken 15.30, men allerede fra klokken 12.30 kan du se kvinderne i aktion. Deres løb vises på TV 2 PLAY.