Cykling

Froome sætter ord på tiden efter alvorligt styrt: - Jeg hostede blod op

Chris Froome pådrog sig voldsomme skader, da han styrtede for snart to måneder siden under en prøvekørsel af en enkeltstart og missede Tour de France.

Team INEOS har lørdag offentliggjort en video på Twitter, hvor Chris Froome fortæller om tiden efter sit styrt, der kostede adskillige knoglebrud på hofte, lårben, albue og nakke.

Briten har været igennem en hård tid efter ulykken, og da den firedobbelte Tour de France-vinder blev indlagt på hospitalet efter styrtet før enkeltstarten i Critérium du Dauphiné, gik det op for Froome, hvor slemt det stod til.

- På hospitalet kunne jeg se ti mennesker omkring mig. Alle sammen gik rundt om mig og skiftede ting, og det var på det tidspunkt, at jeg indså, hvor alvorligt det var. Det var ikke bare et brækket ben det her, siger Chris Froome i Twitter-videoen.

- Jeg kunne knap nok trække vejret efter operation, fordi mine lunger havde taget skade af mine brækkede ribben. Jeg hostede blod op og måtte få hjælp til at trække vejret. Det var skræmmende, da jeg vågnede dagen efter operationen og mærkede, hvor hjælpeløs jeg var i sengen.

- Som en scene fra Greys hvide verden

Den britiske INEOS-stjerne forklarer, at han ikke selv kan huske noget af styrtet, men han har fået fortalt, hvordan det gik til.

Chris Froome var ved at tørre sin næse, da et vindstød mellem to bygninger, som han passerede, fik fat i hans forhjul.

Briten forsøgte at genoprette balancen på enkeltstartscyklen, men kørte i stedet af vejen og ind i en murstensvæg med 60 kilometer i timen.

- Det var virkelig en af de her ’freak’-ulykker. Jeg kan huske, at jeg ligger på jorden, og jeg kan huske de første folk, der kommer over til mig.

- Et af mine første spørgsmål var: Bliver jeg klar til Tour de France? De sagde, det ser ud til, at dit ben er brækket og din arm ser heller ikke god ud, så nej du kommer ikke på cyklen.

- Det var det øjeblik, hvor det gik op for mig, at jeg ikke kommer til at køre Tour de France denne sommer. Det føltes næsten som en scene fra Greys hvide verden, fortsætter Froome.

På cyklen igen

Herefter tilbragte den 34-årige brite 22 dage på hospitalet, før han kunne kom hjem til sin kone og to børn. Siden har han arbejdet hårdt på at komme tilbage på cyklen, og for ti dage siden kunne briten sætte sig på cyklen og træne med venstre ben, mens det højre hvilte på en pude.

Lægerne har givet Chris Froome besked på, at han kan komme sig hundrede procent ovenpå sine skader, og han er i fuld gang med genoptræningen hjemme i Monaco.

- Jeg er foran alle prognoserne, der blev lavet i begyndelsen. Jeg laver tre-fire timers fysioterapi hver morgen, så tager jeg en lille frokostpause, og så laver jeg igen øvelser i to timer, som jeg har fået af fysioterapeuten. Så dagene er fulde.

Mens genoptræningen står på, er det med en altoverskyggende målsætning i baghovedet hos den syvdobbelte Grand Tour-vinder.

- Det eneste mål jeg har sat for mig selv er at komme til Tour de France næste år. Det er det, der driver mig, fastslår Froome.