Tour de France

Tour-etapevinder fejlbehandlet efter styrt: - Jeg var bange

Wout van Aert måtte opereres igen hjemme Belgien efter sit styrt i Tour de France, da de franske læger havde udført en mangelfuld behandling.

Det belgiske stortalent Wout van Aert kom til at tilbringe længere tid end forventet på hospitalet, efter han pådrog sig et dybt kødsår i et styrt på 13. etape af Tour de France.

Jumbo-Visma-rytteren blev først opereret af lægerne i Pau for sit kødsår. Efterfølgende kom han på hospitalet hjemme i Belgien, hvor kirurgen kunne konstatere, at en ny operation var nødvendig for, at Wout van Aert kunne komme sig. Først 12 dage efter sit styrt blev han udskrevet.

- I begyndelsen var jeg ikke nervøs, men da Toon Claes (kirurg) sagde, at jeg ikke havde fået den rigtige operation i Frankrig, blev jeg bange, siger Wout van Aert til belgiske Sporza.

- Det var ikke et dramatisk styrt, men på grund af den behandling kunne det have været værre, hvis vi ikke havde været hurtige. Jeg er glad for, at jeg faldt i hænderne på Toon Claes, og at han greb ind på det rigtige tidspunkt.

Wout van Aert er nu i gang med et rehabiliteringsforløb, så han kan genvinde sin styrke i sit højre ben og komme tilbage på cyklen. Belgieren må dog bevæge sig i kørestol det meste af tiden, og først om et par uger vil han være i stand til at cykle igen.

- I øjeblikket kan jeg ikke gøre meget. Mine sener og muskler er syet. Jeg kan tage et par skridt med krykker, men jeg har brug for meget hjælp, og det er ikke sjovt.

Bortset fra etapesejren på 10. etape i Tour de France har Wout van Aert i år også vundet to etaper i det franske etapeløb Critérium du Dauphiné samt det belgiske mesterskab i enkeltstart. Selvom der venter hårdt arbejde, så vil den 24-årige belgier kæmpe hårdt for at komme tilbage på samme høje niveau.

- Med tiden vil jeg genvinde min fulde styrke i mit højre ben, og det er det vigtigste. Jeg kommer til ikke at cykle i lang tid, og jeg vil have mistet meget. Hvis jeg arbejder hårdt for det, vender jeg tilbage til mit normale niveau, siger Wout van Aert.

Den belgiske komet har ved siden af karrieren på landevejen også præsteret store resultater i disciplinen cykelcross. Her er Wout van Aert tredobbelt verdensmester.

Den danske kaptajn blev fanget i et splittet felt og taber over halvandet minut på 10. etape, hvor Jumbo-Vismas Wout van Aert vandt etapen. Video: Magnus Stig Christensen