Cykling

Komet sigter efter VM-deltagelse efter stor triumf

Remco Evenepoel er motiveret for at deltage ved VM i Yorkshire, efter han lørdag vandt WorldTour-løbet Clásica San Sebastián.

Sidste år hentede Remco Evenepoel guld på både enkeltstarten og i linjeløbet, da han kørte VM for juniorer i østrigske Innsbruck.

Lørdag beviste den 19-årige komet, at han også kan præstere store resultater hos seniorerne, da han vandt San Sebastián.

Remco Evenpoel er allerede blevet udtaget af den belgiske landstræner, Rik Verbrugghe, til næste uges EM, og Evenepoel håber på også at være en del af det belgiske landshold til VM i engelske Yorkshire i næste måned.

- Jeg er meget motiveret for at være der, både i linjeløbet og på enkeltstarten. Men indtil videre er mit første mål EM i enkeltstart. Efter det tager jeg på en træningslejr i Livigno. Så kører jeg Tour of Germany, måske efterfulgt af løbene i Montreal og Quebec, siger Evenepoel til Sporza ifølge Cyclingnews.

- Han måske bedre end mig, siger Mercxx

Det unge Deceuninck-Quick Step-talent har høstet store roser i hjemlandet efter sin sejr i weekendens San Sebastián.

Selv den mest vindende cykelrytter gennem tiden, Eddy Mercxx, påstår, at Evenepoel kan blive bedre, end han selv var i sin aktive karriere.

I 60’erne og 70’erne vandt Mercxx mere end 500 cykelløb og fik tilnavnet ’kannibalen’, da han vandt næsten alt, han stillede op i.

- Hvis en 19-årig vinder sådan et løb… Det han gjorde, er usædvanligt. Og om Evenepoel er min efterfølger? Han er måske bedre end mig. Remco har alle kvaliteterne til at blive det, siger Eddy Mercxx til VTM NIEWS.

Også Roger De Vlaeminck, der har vundet Paris-Roubaix fire gange og adskillige andre af cykelsportens monumenter, sender roser afsted mod Evenepoel.

- Uanset hvad, var det stærkt, det Evenepoel præsterede. Jeg ved ikke, hvad det er med den 'lille mand'. Han bliver aldrig rigtig træt, fortæller De Vlaeminck til Het Laatste Nieuws.

- Jeg har i årevis sagt, at vi har to superatleter med Van der Poel og Van Aert. I år er det endelig blevet bevist, og en tredje er nu tilføjet med Remco (Evenepoel). Han og Van Aert er de to fremtidige mestre, vi har i Belgien, slår den 71-årige legende fast.

Remco Evenepoel kører EM i enkeltstart på torsdag. Et løb du kan følge direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Play.