Cykling

Cykelrytteren Bjorg Lambrecht er død efter ulykke i etapeløb

Bjorg Lambrecht blev 22 år. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Den 22-årige belgiske cykelrytter Bjorg Lambrechts liv stod ikke til at redde, efter han styrtede under mandagens etape i Polen Rundt.

Talentet Bjorg Lambrecht er mandag afgået ved døden under 3. etape af cykelløbet Polen Rundt.

Det skriver hans hold, Lotto Soudal, på Twitter.

- Den størst mulige tragedie, som kunne ske for familie, venner og holdkammerater til Bjorg, er sket. Hvil i fred, Bjorg, skriver holdet.

Mediet Cyclingnews skriver, at den 22-årige belgier styrtede ind i en betonvæg med 50 kilometer til mål på en etape, der var præget af store mængder regn.

Bjorg Lambrecht blev efter styrtet fragtet til det nærliggende hospital Provincial Specialist Hospital No. 3 i kritisk tilstand, men hans liv stod ikke til at redde, fortæller Michał Sieroń, der er talsmand for hospitalet, ifølge det polske medie Sport.pl.

Umiddelbart efter styrtet skrev Lotto Soudal på Twitter, at Bjorg Lambrecht var styrtet og fragtet til hospitalet.

Kondolencer fra dansk holdkammerat

På Lotto Soudal kørte Bjorg Lambrecht sammen med danske Rasmus Byriel Iversen, der er i gang med sin første sæson på det belgiske World Tour-hold.

Den 21-årige dansker begræder holdkammeratens dødsfald.

- Jeg kan ikke forstå, at det er sandt. Hvil i fred, Bjorg. Jeg er glad for, jeg lærte dig at kende, skriver Rasmus Byriel Iversen på Twitter.

Danskerens besked er blot én af mange fra cykelryttere på det sociale medie.

Flere store resultater trods ung alder

I år har det store talent markeret sig ved blandt andet at vinde ungdomstrøjen i Critérium du Dauphiné, blive nummer fire i Fleche Wallonne og nummer seks i Amstel Gold Race.

- Det var et af de store belgiske talenter. Han var en ny belgiske Ardenner-klassiker-konge, kan man nok godt sige. Han var god til at køre op ad de her små, stejlere stigning, som der kendetegner Ardennerne. Det var sådanne løb, han var aller, aller bedst til. Det er sådan, jeg vil huske ham, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Han skrev kontrakt med Lotto Soudal i 2018, efter en sæson, hvor han vandt juniorernes udgave af Liége-Bastogne-Liége og blev nummer to i Tour de l'Avenir, som populært kaldes juniorernes Tour de France.

Ifølge cykelmediet ProCyclingStats var Bjorg Lambrecht på den provisoriske startliste til Vuelta a España, der køres om under tre uger.