Cykling

Stjerner i chok over Lambrechts død: - En tragisk dag for cykelsporten

Bjorg Lambrecht vandt ungdomstrøjen i Critérium du Dauphiné. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Ryttere og hold har reageret med stor sorg, efter den belgiske Lotto Soudal-rytter Bjorg Lambrecht mandag døde.

Nyheden om 22-årige Bjorg Lambrechts dødfald har sendt cykelverdenen i pludselig sorg.

Lotto Soudal-rytteren mistede livet efter et styrt på 3. etape af Polen Rundt, og nu har løbet fjernet farverne på sin hjemmeside. Den er sort-hvid. Præcis som billedet af Bjorg Lambrecht var det, da hans hold bekræftede dødsfaldet på Twitter.

Polen Rundt har fjernet farverne på sin hjemmeside efter Bjorg Lambrechts tragiske dødsfald.

- Ingen ord kan beskrive denne tragedie. Bjorg Lambrecht døde under dagens etape efter en ulykke. Vores tanker er hos hans familie, venner, hold og hele cykelmiljøet, skriver løbet på sin Twitter.

Nedenfor følger et udpluk af hilsner fra cykelverdenen.

Statement fra UCI

- Det er med stor sorg, at UCI fik at vide, at den lovende, unge belgiske rytter Bjorg Lambrecht er død.

- Den 22-årige Lotto Soudal-rytter mistede bevidstheden efter et alvorligt styrt under 3. etape af Polen Rundt. Han blev bragt til hospitalet i Rybnik, hvor han desværre døde. Vi er meget chokerede, og UCI viser vores oprigtige sympati med Bjorg Lambrechts familie, venner og hold.

John Degenkolb, Trek Segafredo

- Nogen gange er det svært at skrive. Jeg er i dybt chok over nyheden, jeg fik overbragt efter at have gennemført 3. etape af Polen Rundt. Mine dybeste kondolencer til familie, venner og Lotto Soudal. Virkelig en trist dag for cykelsporten.

Mark Cavendish, Team Dimension Data

- En virkelig tragisk dag i Polen og i hele cykelverdenen. Alle mine tanker og min sympati er hos Bjorg Lambrechts familie, venner og holdkammerater. Hvil i fred, Bjorg. Må din stjerne fortsætte med at lyse, som den gjorde det i cykelsporten.

Romain Bardet, AG2R La Mondiale

- Du kan blive nummer to eller vinde, le eller græde. Men aldrig nogensinde miste livet, fordi du prøver. Mine varmeste tanker til Bjorgs elskede.

Julian Alaphilppe, Deceuninck - Quick-Step

- Forfærdeligt. Mine kondolencer til Bjorgs familie og kære.

Pascal Ackermann, vinder af 3. etape af Polen Rundt

- I dag betyder resultatet ingenting. Jeg var ødelagt af at høre om dagens tragiske nyhed, og jeg vil gerne sende min dybeste personlige respekt og kondolence til Bjorg Lambrechts familie, venner og alle på Lotto Soudal.

Deceuninck - Quick-Step

- Vores inderlige tanker og bønner i disse forfærdeligt hårde øjeblikke går til Bjorg Lambrechts familie, venner og hold. Må hans sjæl hvile i fred.

John Lelangue, team manager på Lotto Soudal

- Den største tragedie, som kunne ske for Bjorg Lambrechts familie, venner og holdkammerater, skete her til aften. Hvil i fred, Bjorg. Så stolt at have været sammen med dig og vil altid huske vores sidste etape sammen. Vi kommer til at savne dig.

Jasper De Buyst, holdkammerat på Lotto Soudal

- En fantastisk talent, men først og fremmest en klasse fyr. Altid i godt humør, venlig over for alle, og nu har han forladt os alt for tidligt. Alle mine tanker er hos hans venner og familie. Hvil i fred, Bjorg, de vil blive savnet meget.

Daryl Impey, Mitchelton-Scott

- Meget ked af at høre om Bjorg Lambrecht i dag. Han var talentfuld, men endnu vigtigere en dejlig person. Han vil blive savnet af mange.

Rasmus Byriel Iversen, Lotto Soudal

- Jeg kan ikke forstå, at det er sandt. Hvil i fred, Bjorg. Jeg er glad for, jeg lærte dig at kende.

Koen de Kort, Trek Segafredo

- Det er forfærdeligt. Jeg er uden ord. Styrke til hans venner, familie, holdkammerater og alle andre, der kendte Bjorg.

Alexander Kamp, Riwal Readynez

- Med dagens tragedie i tankerne får det her mig til at græde (en video af, at Lambrecht glæder sig til at køre Polen Rundt, red.). Mine største kondolencer til Bjorgs elskede.

André Greipel, Arkea Samsic, tidligere holdkammerat med Bjorg Lambrecht

- Hvil i fred, matchbox (internt kælenavn, red.). Jeg kan ikke forstå, hvor tragisk vores sportsgren kan være. Alle mine tanker er hos Bjorgs famlie.

Team INEOS

- Alle tanker fra INEOS går til Bjorgs familie, venner og alle på Lotto Soudal. Hvil i fred.

Marcel Kittel, uden hold

- Mine kondolencer er hos Bjorg, hans familie, venner og holdkammerater. Jeg er uden ord. Hvil i fred.

Dylan Teuns, Bahrain Merida

- Jeg kan ikke tro, at det er sket. Jeg er virkelig chokeret. Endnu en tragedie i belgisk cykelsport. Hvil i fred, Bjorg Lambrecht. Kondolerer til hans familie, venner og hele Lotto Soudal-holdet.