Cykling

Ærgerlig Mørkøv vil savne Viviani: - Vi har haft et fantastisk samarbejde

Michael Mørkøv roser Elia Vivianis store motivation efter at jagte resultater i selv de mindste løb.

To års frugtbart samarbejde mellem Elia Viviani og Michael Mørkøv slutter efter denne sæson.

Viviani har besluttet at forlade Deceuninck - Quick-Step efter sæsonen til fordel for Cofidis. Det ærgrer Mørkøv, som har ageret leadout-rytter for sprinteren.

- Elia og jeg har haft et fantastisk samarbejde. Vi har en god forståelse for hinanden. Vi har vundet rigtig meget sammen, og jeg er personlig ked af, at han ikke fortsætter her på holdet, fortæller han til TV 2 SPORT.

Samarbejde med store resultater

Det seneste tegn på deres gode samarbejde kom i søndags, da Viviani vandt endagsløbet Prudential RideLondon-Surrey Classic efter forarbejde af Mørkøv.

I årets Tour de France blev det også til en etapesejr efter de to rytteres samarbejde. Samme udfald skete også i Tour Down Under, UAE Tour, Tirreno-Adriatico og Tour de Suisse i denne sæson.

Det endte som forventet i en massespurt, hvor Elia Viviani var den hurtigste af de hurtige. Video: TV 2 SPORT

De mange bedrifter overstråler Mørkøvs tidligere samarbejde med stjernesprintere som eksempelvis Alexander Kristoff.

- Det har været det absolut mest givende samarbejde resultatmæssigt. Kristoff og jeg havde måske et mere personligt forhold ved siden af cyklingen, som jeg ikke har haft på samme måde med Viviani, men vi har bare kørt sindssygt godt sammen.

Banecyklingen gavner samarbejdet

Begge ryttere har en fortid fra banecykling, hvor Mørkøv blandt andet har en verdensmestertitel i parløb med Alex Rasmussen og flere DM-titler, mens Elia Viviani har en OL-guldmedalje i omnium i samlingen.

Personligt er jeg bare smadderærgerlig

Michael Mørkøv

Med den baggrund tror Mørkøv, at det har været en af årsagerne til, at de har komplimenteret hinanden så godt.

- Vi har lidt den samme måde at anskue løbet og finalerne på. Ofte har vi ikke brug for at kommunikere særlig meget, men tingene har tit givet sig selv mellem os. Han har fundet ud af, at han kunne stole 100 procent på mine evner, og det har gjort mine opgaver markant nemmere at mærke den tillid.

Påskønner motivation

Deceuninck - Quick-Step har endnu ikke meldt ud, om der kommer en ny stjernesprinter til holdet, efter de mistede Fernando Gaviria op til denne sæson og nu Elia Viviani.

Uanset hvad er det en stor og ambitiøs profil, som holdet siger farvel til.

- Det er en af vores allerstørste kapaciteter, vi mister, og personligt er jeg smadderærgerlig, for jeg kunne virkelig godt lide at køre sammen med Elia.

- Han er en af de sprintere, som ikke er for fin til at gå efter selv de mindste resultater, og det er noget, jeg påskønner meget. Uanset hvilket løb han kører, så er han opsat, motiveret og klar. Det er ikke noget, man finder alle steder i cykelsporten, påpeger Mørkøv.

Michael Mørkøv forlængede i juni sin kontrakt med Deceuninck - Quick-Step i yderligere to år, så den nu udløber ved udgangen af 2021.