Cykling

Afdøde Bjorg Lambrecht hyldes af sine holdkammerater på 4. etape

Bjorg Lambrecht omkom efter et styrt på 3. etape i Polen Rundt.  Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Lotto Soudal-rytteren Bjorg Lambrecht døde efter et styrt i Polen Rundt. Hans holdkammerater kører videre.

Til ære for afdøde Bjorg Lambrecht har Lotto Soudal besluttet, at hans holdkammerater stiller til start på 4. etape af Polen Rundt.

Det meddeler holdet på Twitter:

- Som en hyldest til Bjorg vil Lotto Soudal tage starten i den neutraliserede 4. etape af Polen Rundt i dag.

22-årige Bjorg Lambrecht omkom den 5. august, efter han var styrtet på 3. etape af løbet. Løbsarrangøren har senere besluttet at neutralisere og forkorte 4. etape. Det betyder, at feltet vil køre i samlet flok fra start til slut, og at tiderne ikke vil gælde i klassementet.

Mandag skrev formanden for de professionelle cykelrytteres forening i Polen, Jaroslaw Marycz, på Twitter, at Lotto Soudal ville få mulighed for at køre over målstregen foran resten af feltet, hvis holdet ville stille til start.

Det er til ære for Lambrecht, at 4. etape er blevet neutraliseret. Etapen er desuden reduceret til 133,7 kilometer, skriver løbet på sin hjemmeside. Etapen begynder i Jaworzno og har mål i Kocierz. Den planlagte omgangskørsel på 38,5 kilometer i målbyen bliver sløjfet, og der bliver således kun kørt en enkelt omgang modsat de planlagte to af slagsen.

Et stort talent

Bjorg Lambrecht blev fragtet til et hospital, efter han styrtede på den regnfulde 3. etape. Lægerne kunne ikke redde hans liv, og mandag klokken 19 oplyste holdet, at Lambrecht var afgået ved døden.

- Han var et af de store belgiske talenter. Han var en ny belgisk Ardenner-klassiker-konge, kan man nok godt sige. Han var god til at køre op ad de her små, stejle stigninger, som kendetegner Ardennerne. Det var sådanne løb, han var allerbedst til. Det er sådan, jeg vil huske ham, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Bjorg Lambrecht var i gang med sin anden sæson som professionel cykelrytter. Både i 2018 og 2019 kørte han for Lotto Soudal.