Cykling

Riis afviser historie om Katusha-køb

Bjarne Riis på et pressemøde i februar 2016.

Den franske sportsavis L'Équipe nævner Bjarne Riis som mulig køber af cykelholdet Katusha-Alpecin, men den historie er ny for Riis, meddeler han.

Under overskriften 'Bjarne Riis tilbage' skriver den franske sportsavis L'Équipe tirsdag, at den 55-årige dansker aldrig har været tættere på at vende tilbage til det professionelle cykelfelt.

Det er seks år siden, Riis solgte sit hold til russiske Oleg Tinkov, men nu skulle han ifølge avisen være i spil til at købe World Tour-holdet Team Katusha-Alpecin af en anden russer, Igor Makarov.

Riis afviser dog dette i en SMS til TV 2 SPORT:

- Der er ingen grund til at tale om løse rygter. Katusha-historien er ny for mig, skriver Bjarne Riis.

Katusha-Alpecin kæmper for tiden med at finde sponsorer til den kommende sæson.

Under Tour de France i juli gik der rygter om, at de russiske holdejere havde informeret ryttere og stab om holdets lukning efter sæsonen, men dette afviste sportsdirektør José Azevedo over for TV 2 SPORT.

Riis i kontakt med Lefevere

L'Équipe skriver videre, at en anden mulighed for Bjarne Riis kan være Deceuninck - Quick-Step.

Ifølge avisen har den tidligere danske holdejer også været i kontakt med Patrick Lefevere, som ikke har lagt skjul på, at han er interesseret i at sælge sine aktier i verdens mest vindende cykelhold.

På Twitter har Lefevere kommenteret L'Équipes historie:

- Jeg er klar over, at der er meget få nyheder i cykelverdenen i dag, men jeg ejer 20 procent af aktierne i Deceuninck - Quick-Step. Hvordan kan jeg sælge holdet? Stop sludder og vrøvl, L'Équipe. Det er mangel på respekt for hr. Zdeněk Bakala (holdejer, red.), skriver belgieren.

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Riis om Deceuninck - Quick-Step-rygtet.

Fuglsang følger med Riis?

Den franske sportsavis mener også at vide, hvor cykelrytteren Jakob Fuglsang fortsætter karrieren. L'Équipe skriver, at 34-årige Fuglsang følger med Riis.

Der vil i så fald være tale om en genforening. I 2009 og 2010 kørte Fuglsang på Saxo Bank under Bjarne Riis' ledelse.

Jakob Fuglsangs aftale med Astana udløber ved årsskiftet, og han er således på jagt efter en ny kontrakt.