Cykling

Cykeltalentet Bjorg Lambrecht døde af en flænge i leveren

Arkivfoto af Bjorg Lambrecht. Daniel Kopatsch / Ritzau Scanpix

To dage efter Bjorg Lambrechts dødsfald under cykelløbet Polen Rundt er årsagen til hans død blevet klarlagt.

Mandag mistede cykelsporten et stort talent, da belgiske Bjorg Lambrecht styrtede på 3. etape af Polen Rundt og efterfølgende døde af sine kvæstelser.

Lambrecht, der blev 22 år, stødte ifølge løbslægen Ryszard Wisniewski ind i et stort stykke beton i siden af vejen, og selv om lægerne på hospitalet i Rybnik gjorde alt, hvad de kunne, stod hans liv ikke til at redde.

I en pressemeddelelse onsdag oplyser Bjorg Lambrechts hold, Lotto Soudal, at dødsårsagen er en alvorlig skade på leveren.

- Bjorg døde af en stor flænge i leveren, hvilket forårsagede en massiv indre blødning. Som en konsekvens heraf fik Bjorg hjertestop, fortæller holdets læge Maarten Meirhaeghe i pressemeddelsen.

- Bjorg styrtede på den mest uheldige måde. Med sådan en indre blødning er et mirakel nødvendigt, hvilket aldrig indtraf. Stedet og tidspunktet havde ingen indflydelse på konsekvenserne. Selv hvis sådan en kvæstelse var sket på hospitalet, kunne udfaldet have været det samme.

Etape blev neutraliseret

Før starten på tirsdagens etape i Polen Rundt var Lambrechts holdkammerater, sportsdirektører og øvrige ryttere i feltet naturligvis tydeligt berørte af belgierens dødsfald.

4. etape blev også neutraliseret, forkortet med godt 40 kilometer og brugt til at ære Bjorg Lambrecht.

I år markerede Lambrecht sig ved blandt andet at vinde ungdomstrøjen i Critérium du Dauphiné, blive nummer fire i Flèche Wallonne og nummer seks i Amstel Gold Race.

- Det var et af de store belgiske talenter. Han var en ny belgisk Ardenner-klassiker-konge, kan man nok godt sige. Han var god til at køre op ad de her små, stejlere stigninger, som der kendetegner Ardennerne. Det var sådanne løb, han var aller, aller bedst til. Det er sådan, jeg vil huske ham, sagde TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen mandag.

Bjorg Lambrecht skrev kontrakt med Lotto Soudal i 2018 efter en sæson, hvor han vandt juniorernes udgave af Liège-Bastogne-Liège og blev nummer to i Tour de l'Avenir, som populært kaldes juniorernes Tour de France.

Ved VM blev han nummer to i U23-rytternes linjeløb.