Cykling

- Jeg kører en mere eller mindre perfekt enkeltstart, siger Asgreen

Kasper Asgreen vandt hertil eftermiddag EM-sølv i enkeltstart, mens belgiske Remco Evenepoel tog sig af guldet.

24-årige Kasper Asgreen sikrede Danmarks tredje medalje ved årets EM, da han tog sig af andenpladsen i herreelitens enkeltstart.

Den danske mester i enkeltstart måtte se sig besejret af 19-årige Remco Evenepool, der kom ind i tiden 24 minutter og 55 sekunder – det var 18 sekunder bedre end Kasper Asgreen.

For bare 11 dage siden afsluttede Kasper Asgreen sit første Tour de France, og det bar hans præstation i dag præg af.

- Jeg synes, jeg kørte en super fin enkeltstart derude. Jeg får kørt med det, jeg har at køre med i dag. Jeg kunne godt mærke Touren lidt i benene stadigvæk, men det tænker jeg, der er meget naturligt – jeg er kun ni dage efter Touren.

- Så det er lidt, som jeg havde regnet med, men med det jeg havde at køre med i dag, synes jeg, at jeg kører en mere eller mindre perfekt enkeltstart. Så jeg er rigtig godt tilfreds, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Tour de France har krævet særlig EM-optakt

Danskeren har ladt op på en helt speciel måde til EM, fordi han har haft brug for at blive mentalt frisk.

Derfor har han blandt andet spist et par gode bøffer og drukket lidt alkohol, mens præstationerne på træningsturene har været svingende.

Kasper Asgreen var da også på forhånd spændt på, hvordan det ville gå til dagens enkeltstart.

- Jeg synes, jeg rammer den meget godt. Der var god power i benene, men jeg kunne stadig godt mærke trætheden fra Touren, så det var en lidt blandet dag i forhold til dagsformen.

Kasper Asgreen har imponeret i denne sæson, hvor han blandt andet har vundet DM i enkeltstart og en etape i Californien Rundt. Derfor håber han, at han til VM sidst i september kan bygge videre på sin gode sæson.

- Forhåbentligt kommer jeg lidt mere restitueret ind til den enkeltstart og topforberedt. Herfra kommer hele efterårssæsonen i hvert fald til at blive lagt an imod det. Jeg håber på at kunne fortsætte den bølge, jeg er inde i i den her sæson og så lave et stort resultat der også, lyder det fra Kasper Asgreen.

Også Martin Toft Madsen var med i enkeltstarten, men han måtte nøjes med en plads som nummer ni.