Cykling

Landsholdet drømmer om top fem-placering ved EM i enkeltstart

Kasper Asgreen og Martin Toft Madsen skal forsvare de rød-hvide farver, når det går løs ved EM i enkeltstart senere i dag.

- Hvis vi kan få en mand i top fem, så er vi rigtig, rigtig godt tilfredse.

Sådan lyder meldingen fra landstræner Anders Lund, inden Kasper Asgreen og Martin Toft Madsen torsdag skal repræsentere de danske farver ved EM i enkeltstart.

Mens Kasper Asgreen er danmarksmester i disciplinen, hentede Martin Toft Madsen DM-sølv. Derfor er det to specialister, der er sendt af sted til EM.

Selv tror Martin Toft Madsen da også på, at han og Kasper Asgreen kan levere et topresultat.

- Sidste år gik jeg efter en top fem, og det gik jo egentlig meget fint, indtil jeg styrtede kort før mål. Der lå jeg lige og snusede til top fem.

- Jeg vil sige minimum top ti og gerne op at snuse til top fem, hvis jeg rammer den. Men der er selvfølgelig mange gode til start, så det det bliver ikke nemt, siger Martin Toft Madsen.

Tour de France-træthed kan påvirke Asgreen

Mens Martin Toft Madsen har brugt juli på at træne målrettet frem mod EM, har Kasper Asgreen kørt Tour de France – og det kan få indflydelse på hans resultat under enkeltstarten senere i dag.

- Det har svinget meget fra dag til dag siden Touren – nogle dage har jeg følt mig virkelig godt kørende og har haft god power, andre dage har jeg måttet køre hjem fra træning, fordi jeg følte mig træt, og så er det vigtigt bare at blive frisk.

- Hvis jeg rammer en af de dage i morgen (torsdag, red.), bliver det jo ikke til noget stort. Men jeg tror da på, at hvis jeg rammer en god dag, kan jeg køre med om sejren, lyder det fra Kasper Asgreen.

Der venter de to danskere og resten af rytterne en enkeltstart på 22 kilometer. Onsdag var Martin Toft Madsen og Kasper Asgreen ude at prøvekøre ruten, så de har en bedre forståelse af, hvad der venter senere i eftermiddag.

- Umiddelbart synes jeg, det virker som en rute, hvor det kommer til at handle rigtig meget om power, og det kommer til at gå stærkt derude, tror jeg. Den bliver vundet med en høj snitfart, lyder det fra Kasper Asgreen.

Du kan se, om det bliver til en dansk topplacering ved EM i enkeltstart, når vi sender fra klokken 14.45 direkte på TV 2 SPORT.