Cykling

Danske talenter delte podiet til EM – nu vil de rydde medaljeskamlen til VM

Johan Price-Pejtersen og Mikkel Bjerg vandt henholdsvis EM-guld og -sølv i U23-enkeltstarten. Ved VM tror de på et rent dansk podie.

Både EM- og VM-trikoten i U23-enkeltstart sidder på danskere, da Johan Price-Pejtersen er nykåret europamester, mens Mikkel Bjerg er dobbelt verdensmester.

Torsdag hentede Johan Price-Pejtersen EM-guld i disciplinen, da han tilbagelagde de 22,4 kilometer i tiden 25 minutter og 53 sekunder – 11 sekunder hurtigere end Mikkel Bjerg på andenpladsen.

Dominansen ved årets EM har for alvor givet danskerne en tro på, at de kan blive de store medaljevindere ved VM, når der skal køres enkeltstart for U23-ryttere.

- Jeg tror næsten, vi kan hente tre. Mathias Norsgaard er også rigtig stærk og sindssygt godt kørende i øjeblikket, så hvis det ender med, at han også bliver udtaget, ser det også rigtig godt ud. Det kunne være sjovt at rydde podiet fuldstændig, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Også Johan Price-Pejtersen er meget optimistisk forud for U23-VM i enkeltstart, der finder sted i slutningen af september.

- Måske kan vi få tre (medaljer, red.).

- Vi har et helt sindssygt højt niveau i Danmark på den her disciplin, så selvfølgelig er det ikke urealistisk, men omvendt så er folk bare endnu skarpere, lyder det fra den danske europamester.

Magtforholdet kan blive vendt på hovedet

På enkeltstarten torsdag ved EM var det som bekendt Johan Price-Pejtersen, der endte øverst på skamlen.

Mikkel Bjerg er ellers blevet U23-verdensmester i enkeltstart de seneste to år – og ifølge Johan Price-Pejtersen er det langt fra sikkert, at han kan slå landsmanden igen til VM.

- Mikkel kommer endnu stærkere til VM, og der kommer rigtig mange andre, som også er stærke til VM. Det er også en hel anden rute, så selvfølgelig vil jeg gerne gøre det godt, men betingelserne er også anderledes, forklarer Johan Price-Pejtersen.

Selv forventer Mikkel Bjerg, der fra næste sæson skal køre for World Tour-holdet UAE Emirates, at han møder endnu stærkere op til VM, hvor han skal ud i et titelforsvar.

- Jeg synes, formopbygningen i den sidste måneds tid har været god, og jeg ved, at hvis jeg bliver ved med at bygge på og gøre det, jeg har gjort de sidste to år, så ser det godt ud.

- Ruten til VM passer mig lidt bedre end den her, så det bliver fedt, lyder det fra den forsvarende verdensmester.

Mikkel Bjerg er den første rytter nogensinde, der har vundet U23-VM i enkeltstart to år i træk.