Cykling

Dansker i gult inden sidste etape – ’ubeskriveligt’ og ikke planlagt

Jonas Vingegaard fører Polen Rundt inden sidste etape, efter han torsdag vandt kongeetapen i det polske etapeløb.

Torsdag hentede Danmark tre medaljer ved EM i cykling, men det er ikke kun ved Europamesterskaberne, at danskerne imponerer.

22-årige Jonas Vingegaard hentede nemlig sin første etapesejr på World Touren, da Jumbo-Visma-danskeren på 6. etape henviste Team Ineos-rytteren Pavel Sivakov til andenpladsen og Jai Hindley fra Sunweb til tredjepladsen.

Det lykkedes ikke kun at tage etapesejren. Danskeren fører nu også klassementet.

- Det er helt vildt. Jeg er sindssygt, sindssygt glad og stolt over den sejr, jeg har fået i dag. Jeg synes stadig, det er ubeskriveligt, og jeg har ikke rigtig forstået det endnu. Det er helt vanvittigt at stå her med den trøje, jeg har på lige pludselig. Det er svært at forstå, siger Jonas Vingegaard.

Med små 20 kilometer til mål sad Jonas Vingegaard sammen med sin kaptajn, Antwan Tolhoek, i et decimeret favoritfelt, og her førte danskeren gruppen frem mod mål.

Det fik mange ryttere til at falde af, herunder Antwan Tolhoek, og seks kilometer før mål var det kun Jonas Vingegaard, Pavel Sivakov og Jai Hindley, der var tilbage.

Ifølge danskeren var det hans gode ben, der resulterede i, at Jumbo-Visma sadlede om og lod ham køre efter etapesejren.

- Vi startede ud med at have Antwan Tolhoek som kaptajn, og jeg havde en fri rolle. Så kørte holdet 40-60 kilometer ude, og jeg følte mig bare super godt kørende hele dagen, og så kørte jeg.

- Dengang jeg kørte sammen med Pavel Sivakov og Jai Hindley, vidste jeg godt, at jeg havde en god mulighed i spurten, forklarer den danske etapevinder, der var urørlig i afslutningen.

Fredag skal rytterne ud på endnu en bjergetape, hvor Jonas Vingegaard skal forsøge at bevare den gule trøje i håbet om at vinde Polen Rundt.

- Jeg håber, at jeg kan forsvare trøjen. Det er en hård etape, men vi må se i morgen (fredag, red.). Jeg vil gøre mit bedste for det, fortæller danskeren.

Inden sidste etape har Jonas Vingegaard blot fire sekunder ned til Pavel Sivakov, mens Jai Hindley indtager tredjepladsen seks sekunder efter danskeren.