Cykling

Danske ryttere var utilfredse med konkurrenterne: - De sad og kiggede

Der var ikke meget hjælp at hente til føringsarbejdet for de danske U23-herrer under linjeløbet ved EM på landevej.

De danske U23-herrer arbejdede hårdt under linjeløbet ved EM i Alkmaar lørdag, hvor det lykkedes at køre Niklas Larsen frem til en sølvmedalje.

Faktisk arbejdede de også hårdere end konkurrenterne i store dele af løbet, da danskerne flere gange blev ladt alene om at trække feltet og holde styr på udbruddet.

- Vi kan jo ikke gøre det alene. Det var en super hård rute, og de kørte også rigtig stærkt ude foran. Så der vil man gerne have noget hjælp, lød det efter løbet fra Niklas Larsen, der bakkes op af holdkammeraten Andreas Stokbroe.

- Der var ingen, der gad at føre. De sad og kiggede på os, og vi prøvede at få andre til føre, når der skulle hentes nogle udbrud, fortæller han.

Danskerne endte med at slå ud til siden

Med godt 25 kilometer til mål - og med 40 sekunder op til udbruddet - blev det til sidst for meget for de danske ryttere.

- Vi endte bare med at slå ud og sige, at så gad vi heller ikke trække. Så var der nogle andre, der gerne ville, fortæller Stokbroe.

Som det kan ses i videoen over artiklen, var det Mikkel Bjerg, der først slog ud og efterfølgende løftede armen bebrejdende ned mod de næste i feltet.

Og selv da adskillige nationer mod slutningen endte med at kæmpe om føringen blev det næste problem at finde den rigtige fart i forhold til udbruddet.

- Det giver heller ikke mening at hente udbruddet for tidligt, for så åbner cykelløbet sig bare igen. Jeg tror nærmest, at alle holdene gerne ville ind til en spurt, og så gælder det om at hente udbruddet lige til allersidst, siger Mikkel Bjerg.

Udbruddet blev som bekendt hentet, hvorefter Andreas Stokbroe på den sidste halve kilometer kunne aflevere Niklas Larsen, der spurtede sig til andenpladsen.

Medaljen er U23-herrernes tredje ved EM, efter det blev til guld og sølv på enkeltstarten.

Her vinder Niklas Larsen EM-sølv i linjeløbet:

Niklas Larsen vandt sølv i EM i landevej for U23 efter en afsluttende spurt. Italienske Alberto Dainese tog guldet. Video: Louise Lind