Cykling

- Det er super fedt, siger dansk EM-sølvvinder

Niklas Larsen var næsthurtigst på U23-herrernes linjeløb ved EM efter godt forarbejde af Andreas Stokbroe.

Niklas Larsen spurtede sig til en sølvmedalje på U23-herrernes linjeløb ved EM lørdag eftermiddag.

I finalen lå danskeren længe forrest, og først på de sidste meter blev han overhalet af italienske Alberto Dainese, der sikrede sig guldet.

- Det er super fedt. Selvfølgelig vil man altid gerne vinde, men det er fedt at blive toer. Især efter det løb vi kørte i dag, hvor alle hjælper godt til, og hvor vi kører godt som et hold, siger Niklas Larsen til TV 2 SPORT.

Medaljen er de danske U23-herrers tredje ved EM på landevej i Alkmaar, og efter løbet var landstræner Anders Lund også meget tilfreds med præstationen.

- Jeg er rigtig glad. Drengene skal være rigtig, rigtig stolte af deres præstation. Hele holdet kommer godt ind i løbet og gør, hvad der skal til. Jeg sad og nød at se det, og så var det meget spændende i finalen, siger landstræneren.

Med cirka 600 meter havde Andreas Stokbroe trukket Niklas Larsen helt op i front af løbet, og de to danske trikoter bevarede føringen i adskillige hundrede meter, før Larsen altså blev skudt afsted og sikrede sig sølvmedaljen.

Det var et vildt hårdt løb. Vi endte med kun at sidde mig og Niklas til sidst, og der havde vi aftalt, at jeg skulle køre spurten for Niklas, for ruten passede bedst til ham, fortæller Stokbroe.

- Jeg fik fronten lidt langt ude, men det var smalt til sidst, så det var vigtigt at komme igennem de sidste sving først. Niklas blev nødt til at åbne en lidt lang spurt, og han blev kun overhalet lidt til sidst, så det er stærkt.

U23-herrernes første to medaljer kom på enkeltstarten, hvor det blev til guld og sølv til henholdsvis Johan Price-Pejtersen og Mikkel Bjerg.