Italiensk kaptajn kørt ned: Misser Vueltaen med brækket arm og ben

En påkørsel af en bil på en træningstur koster Domenico Pozzovivo flere brækkede knogler.

Den italienske cykelrytter Domenico Pozzovivo går glip af dette års Vuelta a España, efter han søndag blev ramt af en billist på en træningstur.

Det sammenstød sendte den 36-årige Bahrain-Merida-rytter på hospitalet, hvor han fik de triste nyheder om, at han har brækket både højre arm og højre ben samt seks ribben i venstre side. Det skriver den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport.

Dermed går den rutinerede italiener glip af et af sine helt store mål. Årets sidste Grand Tour, Vuelta a España, der begynder om små to uger.

Uheldet skete søndag eftermiddag tæt på Pozzovivos hjemby i det sydlige Calabria i Italien.

Her blev den tidligere etapevinder i Giro d'Italia kørt ned af en bilist i en Fiat Punto, der med det samme stoppede og ringede efter hjælp til den kvæstede italiener.

Det kunne dog ikke forhindre de brækkede knogler hos Pozzovivo, der med det samme blev bragt til det lokale hospital for at blive opereret.

Domenico Pozzovivo var udset en rolle som kaptajn hos Bahrain-Merida i den kommende Vuelta, som han nu i stedet må se i TV. Hvor lang en pause italieneren står overfor vides endnu ikke med sikkerhed.

Den italienske avis La Gazzetta dello Sport spekulerer sågar i, at karrieren kan være helt slut for Pozzovivo, der ikke har nogen kontrakt på plads for næste sæson.

Det er faktisk ikke første gang i den 36-årige italieners karriere, at skader kommer i vejen for Domenico Pozzovivos deltagelse i Vuelta a España.

I 2014 løb en kat over vejen på en træningstur for Pozzovivo, der endte med at styrte og brække højre skinneben.