Cykling

Nykåret europamester kommer ikke til VM

Elia Viviani vandt EMs linjeløb søndag. Men han kommer ikke til VMs ditto. I stedet vil han satse på banen i slutningen af året. Vincent Jannink / Ritzau Scanpix

Italien får ikke glæde af Elia Viviani til septembers VM. Europamesteren vil bruge mere tid på cykelbanen mod slutningen af sæsonen.

VM i cykling bliver uden Elia Viviani, der søndag vandt EMs linjeløb. Det fortæller Viviani selv.

- Jeg er ikke supermand. Jeg vil gerne med, men jeg kan ikke. Det vil være dumt at tro, at jeg kan være helt på toppen rent fysisk, siger Elia Viviani til La Gazzetta ifølge Cyclingnews.com.

Italieneren tror ikke på, at han kan holde sin gode form ved lige helt indtil slutningen af september, hvor VM afholdes i Yorkshire.

Viviani vandt en enkelt etape i Tour de France og vandt søndag sin første EM-titel. Han vil køre EuroEyes Cyclassics i Hamburg 25. august og Bretagne Classic in Plouay en uge senere.

Efter det slutter hans sæson – i hvert fald på landevejen. For Viviani er nemlig en rigtig dygtig banerytter, og netop her skal fokus være de sidste måneder af året.

- I oktober og november har jeg henholdsvis EM på bane og første runde af World Cuppen, der skal bruges som forberedelse til OL næste sommer, siger Elia Viviani.

Den 30-årige italiener er forsvarende olympisk mester i omnium-disciplinen.

Elia Viviani kørte også EuroEyes Cyclassics i Hamburg sidste år – et løb, han vandt i en spurt foran blandt andre landsmanden Matteo Trentin.

Italienerne vil i stedet satse på netop Trentin som kaptajn til VM.

Linjeløbet køres den 29. september.