Cykling

Martin Toft Madsen slår den danske timerekord

Cykelrytteren Martin Toft Madsen har igen den danske timerekord, efter han tirsdag vippede Mikkel Bjerg af pinden på Odense Cykelbane.

Den 34-årige tempospecialist Martin Toft Madsen kan bryste sig af at være den dansker, der har kørt flest kilometer på en time. Den såkaldte danske timerekord.

Toft Madsen kørte 53 kilometer og 975 meter. Dermed slog han den tidligere danske rekord med 245 meter, hvor Mikkel Bjerg nåede at køre 53 kilometer og 730 meter.

- Det er dejligt. Det var hårdt, men jeg følte mig rimelig ovenpå hele vejen, selvom jeg led nogle gange. Jeg havde rimelig styr på det hele vejen, sagde Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT efter rekorden.

Stærk start på rekordforsøg

Den danske temporytter lagde ud i hårdt tempo på cykelbanen i Odense.

Men den høje fart fra starten kunne Martin Toft Madsen ikke holde hele vejen igennem den første halve time. Efter de første 30 minutter var Toft bare 15 meter foran Mikkel Bjergs rekord fra sidste år.

Martin Toft Madsen havde dog timet sit forsøg til perfektion. De sidste ti minutter havde den 34-årige dansker stadig masser at skyde med og slog sikkert den danske timerekord med 245 meter.

- Den er rar at have, den rekord. Den er ikke så nem at få herhjemme. Det er så fedt. Nu må jeg se, om der er andre, der vil slå den, fortæller Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT.

Cykelrytteren Martin Toft Madsen har igen den danske timerekord. Video: Malthe Henriksen

Mikkel Bjerg, der havde timerekorden inden Martin Toft, har allerede planlagt et nyt forsøg på at få fat i rekorden. Det sker umiddelbart efter VM i september. Hvor forsøget skal stå vides endnu ikke.

Belgiske Victor Campenaerts er indehaver af verdensrekorden med en distance på 55,089 kilometer.