Cykling

Eksperter bifalder ekstra danske VM-pladser: - Det er rigtig vigtigt

Magnus Cort er en af de ryttere, som Chris Anker Sørensen mener, har rigtig gode muligheder til VM i Yorkshire. Philippe Lopez / Ritzau Scanpix

Det kan blive afgørende for Danmarks VM-chancer, at holdet får otte fremfor seks ryttere med til løbet, mener Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen.

Onsdag blev det officielt, at Danmark overtager tiendepladsen på Den Internationale Cykelunions (UCIs) nationsrangliste, og dermed bliver repræsenteret til VM med otte ryttere.

De to ekstra pladser ved VM i Yorkshire kan blive en stor dansk fordel, vurderer TV 2 SPORTs cykeleksperter.

- Det er rigtig vigtigt, at de er otte ryttere og ikke seks. Det forbedrer mulighederne for at lave et resultat, fordi man har mulighed for at have nogle folk, der kun er hjælperyttere, siger Chris Anker Sørensen, mens Rolf Sørensen pointerer, hvor stor forskel det er i forhold til et hold på seks ryttere.

- Det svarer jo til at have ni mand på et fodboldhold. Med otte ryttere er der folk, der kan være rene hjælperyttere, som kan hente vand, være klar ved punktering og alle de ting, der gør, at du har et mere intakt hold, når du går ind i finalen, forklarer cykeleksperten.

Fidus til Cort

Ruten, der skal køres ved VM, er en kuperet en af slagsen, hvor rytterne skal tilbagelægge i alt 285 kilometer i linjeløbet.

På netop den rute kan de danske ryttere blive begunstiget af at have det størst mulige hold med til Storbritannien.

- Der er ingen tvivl om, at du kan gøre en større forskel på den rute med otte ryttere fremfor seks. Det giver ekstra folk at gøre godt med afhængig af, hvordan løbet skal køres. Umiddelbart er det klassikerfolk som Kasper Asgreen, Søren Kragh, Mads Pedersen og Michael Valgren. Det må være dem, der kan lave et resultat, mener Rolf Sørensen.

- Vi har mange ryttere, som ruten passer ganske udmærket. Jeg synes, ruten virker til at være rigtig god til Magnus Cort, så ham har jeg ret store forventninger til, siger Chris Anker Sørensen.

- Men som Michael Mørkøv har været kørende i år, tror jeg sagtens, han kan gøre det godt også. Det er altid godt at have en mand, der ikke skal tænke på andet end spurten og ikke skal hjælpe undervejs, slår han fast.

VM i cykling afholdes i britiske Yorkshire fra 22.-29. september. Sidste år blev herrernes linjeløb vundet af den spanske veteran Alejandro Valverde.