Cykling

Dansk cykelrytter har hjerteproblemer: - Det kan koste karrieren

Casper Folsach har fået konstateret problemer med sit hjerte, der i værste fald kan koste ham karrieren som cykelrytter.

Fredag meddelte den 26-årige Casper Folsach, at han grundet uregelmæssige hjerterytmer må opgive at stille til start i Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, der begynder i næste uge.

Men det kan vise sig, at vi slet ikke får Team ColoQuick-rytteren at se i et professionelt cykelfelt igen. Det frygter hovedpersonen i hvert fald selv.

- Det er rigtig ærgerligt. Jeg havde virkelig glædet mig til de næste par cykelløb, som var nogle af mine største mål i sæsonen. Men jeg tænker mest på længere sigt. Potentielt kan det jo være noget, der gør, at jeg ikke længere kan være cykelrytter. Det er selvfølgelig ikke så fedt, fortæller Casper Folsach til TV 2 SPORT.

Den tidligere OL-bronzevinder i 4000 meter holdforfølgelse har tidligere haft problemer med hjertet.

For tre år siden blev der opdaget uregelmæssigheder i hjertet for første gang. Det resulterede i en tur under kniven for Casper Folsach, der fik brændt nogle af forkamrene i hjertet og hurtigt kom tilbage på cyklen.

- Da det begyndte at komme igen i år, tænkte jeg, at det egentlig bare var det samme, forklarer den 26-årige cykelrytter.

Men efter at have kørt og trænet med en ’event-recorder’, der måler hjertets aktivitet, det sidste stykke tid, fandt lægerne hurtigt ud af, at det denne gang stod noget mere alvorligt til.

- Det er en anden situation og noget, de tager lidt mere seriøst. Det er ikke bare en sikkerhedsforanstaltning, vil jeg sige. Det er noget, man bør tage seriøst, siger Casper Folsach.

Casper Folsach (t.v) med resten af holdet, der vandt OL-bronze i 2016.

- Det skal nok gå

Helt præcist er det ventriklerne, der også er bedre kendt som hjertekamrene, som forvolder problemer hos den stadig unge cykelrytter.

Konsekvensen er allerede blevet taget fra Casper Folsachs side. Også selvom han og lægerne endnu ikke kender det fulde omfang og graden af alvor bag uregelmæssighederne i hjertekamrene, som er med til at pumpe blodet ud i kredsløbet.

- Nu skal jeg igennem en undersøgelse så hurtigt som muligt, så vi kan finde ud af, hvad det helt præcist er. Første gang jeg havde problemer med hjertet kunne jeg sagtens cykle videre, men denne gang går de lidt mere med livrem og seler, fortæller Casper Folsach.

Det har fået ColoQuick-rytteren til at parkere cyklen i garagen på ubestemt tid. I hvert fald racercyklen.

- Jeg kan godt cykle en tur til bageren, men der er ikke noget med intervaller og lignende.

Det koster altså deltagelsen i dette års PostNord Dammark Rundt og Fyen Rundt - og måske endda resten af karrieren.

- Jeg håber selvfølgelig ikke på, at det er slut med karrieren, men det skal nok gå. Ingen er død. Det er i hvert fald, det vi prøver at undgå. Jeg skal nok også finde noget andet at give mig til, hvis det er, fortæller Casper Folsach