Cykling

Dansker holder fast i førertrøjen efter problematisk dag i l'Avenir

Mathias Norsgaard forsvarede lige akkurat den gule førertrøje trods en defekt, der endte med at koste dyrt for det danske landshold.

- Vi har et rigtig godt hold, og jeg tror på, vi kan gøre det godt. Vi vandt jo holdtidskørslen sidste år, så vi har ret store forventinger til i dag.

Det var ordene fra den danske landstræner Anders Lund forud for fredagens 2. etape - en 32 kilometer lang holdtidskørsel - af det prestigefylde U23-løb Tour de l'Avenir, der også er kendt som 'ungdommens Tour de France'.

De unge danske drenge formåede godt nok lige akkurat at forsvare Mathias Norsgaards gule førertrøje, men var aldrig tæt på at køre med om etapesejren.

Norsgaard ramt af defekt

Én af årsagerne til dette skal findes hos netop Mathias Norsgaard, der havde en problemfyldt dag på de franske landeveje.

Den 22-årige dansker blev ramt af en defekt på den første halvdel af tidskørslen, der endte med at koste dyrt for det danske landshold, som rundede mellemtiden mere end et minut efter Schweiz.

Det forspring fik danskerne med den nykårede U23-europamester Johan Price-Pejtersen hentet en anelse, men det var ikke i nærheden af at være nok i forhold til at køre med om etapesejren.

Det danske landshold kom i mål på en tredjeplads - 47 sekunder efter de schweiziske vindere.

En præstation der holder Mathias Norsgaard i gult med bare fem sekunder, efter Riwal-rytterens fornemme solosejr på første etape, der blev kørt torsdag.

I weekenden venter de første bjerge i løbet. Her sætter det danske landshold sin lid til Andreas Krohn.

Krohn, Norsgaard og de øvrige danske ryttere skal i Tour de l’Avenir køre i alt ti etaper.

Etapeløbet er kendt for at være stedet, hvor de største cykeltalenter viser sig frem og er tidligere blevet vundet af blandt andre Egan Bernal, Nairo Quintana og Lars Bak.