Cykling

Fransk stjerne dropper resten af sæsonen efter Tour-skuffelse

Romain Bardet havde problemer med at finde de gode ben i årets Tour de France. Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

Romain Bardet kommer ikke til at køre flere cykelløb i denne sæson.

Der var enorme forventninger og forhåbninger til franske Romain Bardet forud for dette års Tour de France.

Men vi skulle ikke langt ind i verdens største cykelløb for at se, at den 28-årige franskmand ganske enkelt ikke havde, hvad der skulle til for at følge med de bedste i klassementet.

Det endte med en samlet 15. plads - en halv time efter vinderen Egan Bernal. Godt tre uger efter den skuffende præstation på den franske hjemmebane har Romain Bardet valgt at lukke ned for resten af sæsonen.

- Efter et par dages refleksion og samtaler med holdet er det blevet klart for mig, at jeg er nødt til lade mig selv op fysisk og mentalt for at komme tilbage stærkere til næste sæson, fortæller franskmanden til Cyclingnews.

- De løb, jeg gerne vil køre, kræver, at jeg er frisk på alle punkter. Jeg vil drage fordel af de næste par uger med hvile, mens jeg fortsætter med at planlægge min 2020-sæson, der allerede nu ser meget spændende ud.

Selvom den franske bjergrytter var langt fra at køre med om podiepladserne, fik Romain Bardet dog tiltrængt oprejsning i slutningen af løbet, hvor han endte med at vinde den prikkede bjergtrøje.

- Selvom det var en stor glæde at vinde bjergtrøjen, så opfyldte jeg langt fra mine egne mål for 2019-sæsonen, uddyber den AG2R-kaptajnen.

Stadig tiltro fra holdet

På det franske mandskab havde de også selv sat næsen op efter mere fra Romain Bardet i denne sæson.

Udover den prikkede bjergtrøje så har sæsonen ikke budt på en eneste sejr for det store franske Tour-håb, der blev nummer tre i 2017-udgaven af verdens største etapeløb.

Men på trods af de manglende resultater, så er tiltroen fra holdet til Bardet stadig intakt.

- Bardet har været en af hovedfigurerne på dette hold i flere sæsoner, og han har altid taget sin rolle som kaptajn meget seriøst, fortæller AG2R-chefen Vicent Lavenu til Cyclingnews.

- Han har nøje analyseret sin sæson med læger og sportsdirektører på holdet, og det blev klart for os, at det var nødvendigt for os at lukke hans sæson ned. Det har været en konstruktiv beslutning, der tillader os at planlægge næste sæsons mål nøje.

Dermed kommer Romain Bardet heller til at stille til start og forsvare sin sølvmedalje ved VM i Yorkshire i September.