Cykling

Dan Martin skifter til Nicki Sørensens israelske hold

Dan Martin har kørt for UAE Emirates i denne sæson. Johanna Geron / Ritzau Scanpix

Prokontinental-holdet Israel Cycling Academy har præsenteret en markant forstærkning til næste sæson i form af stjernerytteren Dan Martin.

Dan Martin har de seneste år leveret store resultater på cykelsportens allerstørste scene.

Men fra den kommende sæson skal den 32-årige irer først og fremmest koncentrere sig om det næsthøjeste niveau. Det står klart, efter han fredag aften har skrevet kontrakt med prokontinental-holdet Israel Cycling Academy.

Dan Martin, der de seneste to sæsoner har kørt for UAE Emirates, har skrevet under på toårig aftale med det israelske hold, der har danske Nicki Sørensen som sportsdirektør og 'performance coach'.

- Ved at skifte til Israel Cycling Academy (ICA) er vores fælles mål at kombinere vores store appetit for succes og nå vores potentiale sammen, siger Dan Martin i en pressemeddelelse.

- Udefra har jeg set ICA vokse som et hold og organisation, og jeg glæder mig til at tilslutte mig holdet nu. Den tro og støtte, ICA har udvist over for mig, er en stor del af årsagen til, at jeg valgte denne unikke mulighed, siger ireren videre.

I denne sæson har Dan Martin haft svært ved at finde melodien og blev kun nummer 18 i Tour de France. Irerens bedste resultat i denne sæson er en samlet andenplads i Baskerlandet Rundt.

Martin skal hjælpe holdet i klassementet

Til trods for de manglende resultater i indeværende kalenderår er ledelsen på Israel Cycling Academy ikke i tvivl om, at de kan få fuldt udbytte af aftalen med stjernerytteren.

- Vi ser Dan Martin som starten på vores store spring. Efter flere år hvor vi har forbedret os step for step, har vi nu fundet momentet til at styrke holdet signifikant med en kaptajn af Dans kaliber, siger holdets chef, Kjell Carlström.

- Han vil tilbyde holdet meget med sin erfaring, men endnu vigtigere vil han også spille en stor rolle for os i klassementerne i de forskellige etapeløb, siger holdchefen videre.

Kjell Carlström oplyser desuden, at det israelske mandskab arbejder på at tilknytte flere store navne til truppen.

Dan Martin har udover UAE Emirates også kørt for Quick-Step og Cannondale-Garmin.

Irerens største resultater er sejre i Lombardiet Rundt og Liége-Bastogne-Liége, mens hans bedste placering i Tour de France er en samlet sjetteplads.