Vuelta a España

Fuglsang kommer til at køre for Lopez: - Jeg skal finde benene igen

Jakob Fuglsang skal både hjælpe Miguel Angel Lopez og jagte etapesejre i Vuelta a Espana. Og det kan godt lade sig gøre, mener han.

For første gang siden sit exit på 16. etape i Tour de France er Jakob Fuglsang tilbage på cyklen, når 1. etape i Vuelta a Espana køres lørdag.

Men danskerens ambition er ikke en topplacering i klassementet.

Fuglsang ser nemlig længere ud i fremtiden, og derfor skal det store spanske etapeløb bruges på jagte etapesejre, komme i form og forberedelse til den sidste del af sæsonen.

- Det er ikke klassementet, jeg går efter. Der er to årsager til det. Den ene er, at jeg måske ikke helt er der, hvor jeg skulle være, hvis jeg skulle køre efter klassementet. Og så er der også den grund, at jeg vil lave en god afslutning på sæsonen, hvor der er VM og Lombardiet (Rundt, red.), siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Det ville være forkert at begynde at køre efter klassement i Vueltaen, hvis jeg også skal være gældende sidst på sæsonen. Jeg skal finde benene igen efter mit styrt i Touren og forsøge at få noget succes i form af en etapesejr.

Jakob Fuglsang er ude af dette års Tour de France efter styrt. Her ses hans vej fra styrtet og hen til hospitalet. Video: TV 2 SPORT

Topprioritet er Fuglsang selv

Derfor vil han forsøge at køre Vueltaen lidt mere roligt og knapt så stressende, som det er at være kaptajn, hvor en position langt fremme i feltet er afgørende.

Sammen med jagten på etapesejre skal han også støtte colombianske Miguel Angel Lopez, som Astana-holdet kører for. Og Fuglsang mener, at hans egen og holdets plan godt kan kombineres.

- Topprioritet er i princippet mig selv, og at jeg får det ud af Vueltaen, jeg gerne vil have. Men det ene udelukker jo ikke det andet. Nogle dage kan det være godt at køre igennem, og det kan være ved at hjælpe Lopez eller holdet generelt.

- Jeg tror ikke, det bliver noget problem at støtte en anden – det har jeg gjort i mange år. Jeg har også hjulpet Ion Izagirre i Baskerlandet, hvor han vandt. Så det bliver ikke noget problem, siger Fuglsang.

Fuglsang kan blive udslagsgivende

TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard ser god mening i at tage danskeren med som hjælper til Lopez, da den støtte, Fuglsang kan yde, vil være i særklasse. Derudover mener han også, at der er plads til danskerens egne ambitioner.

- Astana har selv meldt ud, at de går efter et topresultat til Miguel Angel Lopez, og det er der en rigtig god mulighed for. Men Lopez får også brug for en meget erfaren rytter ved sin side, hvis det projekt skal lykkes. Der får han jo fantastisk hjælp fra Fuglsang, siger Brian Nygaard.

- Hvis Fuglsang rammer det niveau, han tidligere har haft i år, kan han blive udslagsgivende for Lopez’ Vuelta, samtidig med at han kan jagte etapesejre. De kan bruge Fuglsang på mange måder. Han er jo en rytter med erfaring, men kan også lave resultater, som han har vist mange gange i år.

Vueltaen begynder på lørdag og slutter 15. september og kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.