Cykling

Hemmelighedsfuld Fuglsang har vished om fremtiden

Jakob Fuglsangs kontrakt med Astana udløber efter denne sæson. Johanna Geron / Ritzau Scanpix

Jakob Fuglsang fortæller, at der inden for et par dage bliver meldt noget ud om hans fremtid.

Når Jakob Fuglsang på lørdag står klar på startrampen til årets Vuelta a España, kan med ro i sindet tænke frem mod næste sæson.

Efter sin resultatmæssige bedste sæson er han blevet en af mest eftertragtede ryttere til den kommende sæson, fordi hans kontrakt nemlig udløber ved udgangen af året. Indtil videre er der ikke meldt noget ud om hans fremtid.

Det kommer til at ændre sig i løbet af de næste dage. Det fortæller Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Der er en status. Inden for de næste par dage vil der blive meldt noget ud. Lige nu kan jeg ikke komme mere ind på det, siger Jakob Fuglsang.

Den 34-årige dansker har kørt for Astana siden 2013.

Fuglsang vælger blandt tre hold

Tidligere på sommeren fortalte Fuglsangs agent, at fem hold jagtede danskeren heriblandt Movistar, Quick-Step og hans nuværende arbejdsgiver, Astana.

Senere var Movistars holdchef, Eusebio Unzué, ude at bekræfte, at de var interesserede i Fuglsang fra den kommende sæson.

Lige inden starten på årets Tour de France havde Jakob Fuglsang selv kogt feltet ned til tre hold.

- For nuværende er vi nede på tre realistiske. Det er, hvad min manager arbejder ud fra lige nu. Om der så er nogle, der kommer i syvende time, det ved jeg ikke. Men umiddelbart er der tre hold, der virker mest interessante, sagde Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT lige inden starten på Tour de France.

Kører Vuelta uden tanker på klassement

Næste cykelløb for Jakob Fuglsang bliver Vuelta a España, der starter på lørdag.

Her forventer han selv, at Astanas kaptajn bliver colombianske Miguel Angel Lopez. En mand, som Fuglsang skal hjælpe i bjergene.

Det skal han for at forbedre holdkammeratens klassementschancer, men også for at køre sig i form til resten af den indeværende sæson.

- Det er ikke klassementet, jeg går efter. Der er to årsager til det. Den ene er, at jeg måske ikke helt er der, hvor jeg skulle være, hvis jeg skulle køre efter klassementet.

- Og så er der også den grund, at jeg vil lave en god afslutning på sæsonen, hvor der er VM og Lombardiet (Rundt, red.), siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT

Jakob Fuglsang ligger nummer fire på UCIs individuelle rangliste.