Cykling

Benoot dedikerer etapesejr til afdød holdkammerat

Tiesj Benoot fra Lotto Soudal vinder 1. etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt i Silkeborg. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

- Det er logisk, at jeg fuldt ud dedikerer denne sejr til ham, siger Tiesj Benoot efter etapesejren på første etape af PostNord Danmark Rundt.

Den belgiske Lotto-Soudal-stjerne Tiesj Benoot, der efter sæsonen skifter til Sunweb, fik sejren på første etape af PostNord Danmark Rundt. En sejr, der betyder rigtig meget for belgieren.

Triumfen dedikerede han nemlig til sin tidligere holdkammerat og landsmand Bjorg Lambrecht, der på tragisk vis mistede livet efter et styrt tidligere i august.

- De sidste to uger har virkelig været hårde for holdet - og for mig personligt. Det har været følelsesmæssigt rigtig hårdt at Bjorg Lambrecht afgik ved døden. Jeg er derfor glad for, at jeg kan ære ham, og det er logisk, at jeg fuldt ud dedikerer denne sejr til ham, siger Tiesj Benoot til TV 2 SPORT.

Det er Tiesj Benoots første etapesejr i PostNord Danmark Rundt. Hans hidtil bedste resultat i Danmark var i 2014, hvor han blev nummer tre på tredje etape, der havde mål i Vejle.

Dansk opbakning

Benoots danske holdkammerat, Rasmus Byriel Iversen, er også med det belgiske hold til PostNord Danmark Rundt.

Og den 21-årige dansker udnyttede også muligheden til at hylde Bjorg Lambrecht, da han efter etapen snakkede med TV 2 SPORT.

- Det er super tragisk, men vi prøver at bruge det som ekstra motivation. Vi er alle sammen super heldige, at vi har muligheden for at køre cykelløb og gøre det, vi drømmer om. Så vi kører for ham, fordi han aldrig fik den chance, siger Byriel.

Den unge dansker blev udtaget til PostNord Danmark Rundt for at hjælpe holdet til sejr. Og det viste sig at være klogt.

Byriel måtte dog opleve sejren bagfra, da det meste af etapen blev brugt på at arbejde for holdet. Men ifølge danskeren forløb etapen lige efter planen.

- Med 50 kilometer til mål så vi et moment, hvor der var lidt sidevind på toppen af en bakke og lige inden en grusvej. Så der fik den fuld gas, og der prøvede vi at åbne løbet tidligt. Og det lykkedes jo egentlig meget godt.

Danskeren forklarer, at holdets høje tempo den sidste del af etapen gav tunge ben til de hårde sprintere. Det betød, at feltet blev splittet til sidst, hvilket Benoot drog fordel af.

Tiltrængt sejr

Sejren på onsdagens etape af det danske landevejsløb var en vigtig sejr for Benoot.

Det er nemlig mere end et år siden, han sidst kørte først over stregen. Her vandt han den italienske forårsklassiker Strade Bianche.

- Jeg har været tæt på sejren mange gange, men i sidste ende handler cykling om at vinde, så jeg er glad for den her sejr, siger Benoot.

Benoots etapesejr betyder også, at Lotto-Soudal vender tilbage til Danmark med et brag. Det belgiske Worldtour-hold har nemlig ikke deltaget i PostNord Danmark Rundt de seneste tre år.