Cykling

Froome accepterer endelig otte år gammel Vuelta-sejr

Cykelrytteren Chris Froome har endelig anerkendt den samlede sejr af Vuelta a Espana anno 2011, som han har fået tildelt denne sommer.

Du kan se holdtidskørslen i Vuelta a España på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, imens de øvrige etaper er på TV 2 SPORT samt TV 2 PLAY.

Selvom den skadede Chris Froome ikke skal køre Vuelta a Espana i år, så har britten alligevel sikret sig en Vuelta-sejr over sommeren.

Årsagen er, at den oprindelige vinder af 2011-udgaven, spanieren Juan Jose Cobo, i juni blev kendt skyldig for brug af doping og frataget sejren. Den gik så i stedet videre til Chris Froome, der blev to’er i løbet.

Efter lidt betænkningstid accepterer Chris Froome nu den samlede sejr i en video på Team INEOS’ twitterprofil.

- Løbet i 2011 var specielt for mig, for det var første gang, jeg begyndte at tro på mig selv som Grand Tour kandidat, siger Froome blandt andet i videoen.

Løbet var på mange måder gennembruddet for den dengang 26-årige cykelrytter, der udover at køre på podiet også tog sin første professionelle sejr, da han vandt en af løbets store bjergetaper.

"Ville have været en fantastisk følelse"

Nu kan han så også se tilbage på løbet som den første af sine i alt syv samlede Grand Tour-sejre.

- At blive udnævnt som vinder otte år efter føles ret underligt, lyder det fra Froome, der ærgrer sig over, at han ikke kunne vinde løbet i første omgang.

- Det ville have været en fantastisk følelse at kunne stå på podiet og blive den første britiske Grand Tour-vinder og suge det hele til sig.

34-årige Chris Froome er i år ikke i stand til at deltage i løbet efter et alvorligt styrt i træningen til Criterium du Dauphine tidligere på året, som kostede ham brud på lårben, hofte og albue samt en række bækkede ribben.