Cykling

Fuglsang var 'rigtig tæt' på andet hold - kunne have fået endnu mere i løn

Fuglsang er en glad mand, efter han har forlænget sin kontrakt med Astana. TV 2 SPORT

Jakob Fuglsang fortæller, at han var tæt på at skifte væk fra Astana, men at de til sidst blev enige.

Du kan se holdtidskørslen i Vuelta a España på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, imens de øvrige etaper er på TV 2 SPORT samt TV 2 PLAY.

Det bedste forår i karrieren.

Det har Jakob Fuglsang selv kaldt starten på sæsonen, hvor det blandt andet blev til sejre i Andalusien Rundt, Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné samt podieplaceringer i Tirreno-Adriatico, Amstel Gold Race og Flèche Wallonne.

De mange gode resultater har betydet, at danskeren har været eftertragtet, da hans kontrakt med Astana udløb efter denne sæson. Fuglsang fortæller, at han tæt på at rykke væk fra Astana, inden de altså blev enige om en aftale, som de offentliggjorde onsdag.

Hvor tæt var du på noget andet?

- Jeg var rigtig tæt på noget andet, men i sidste øjeblik endte vi med at blive enige om en aftale med Astana, som jeg tror, at begge parter er tilfredse med, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Lønnen er heller ikke helt uvæsentlig. Kunne du have fået mere et andet sted?

- Ja, det kunne jeg godt.

Hvorfor gik du ikke efter pengene?

- Jeg synes, at det var ligeså vigtigt, at jeg får det maksimale ud af de her måske sidste gode år. Derfor satsede jeg ligeså meget på at være på et hold, jeg kender, og hvor jeg ved, hvad jeg har at gøre med. Det er et hold, hvor jeg ved, at der bliver støttet op omkring mig, og hvor jeg har de folk omkring mig, som har hjulpet mig til de sejre, jeg nu har fået i år.

Fuglsang fortæller, at han i sidste ende gjorde sig overvejelser, om det nu også var det rigtige at skifte og forsøge noget andet, når han nu havde haft sin bedste sæson på Astana.

- Altså om det ville være forkert at skifte og måske smide en halv eller en hel sæson væk på at skulle vænne mig til et nye omgivelser og et nyt hold. Her ved jeg, hvad jeg har, hvad jeg får, og jeg har kunne levere en stærk sæson i år på det grundlag.

Astana-chef: Normalt at betale ekstra

Astana-teamchefen Dmitriy Fofonov fortalte, at de har været nødsaget til at give Jakob Fuglsang mere i løn, for at de kunne beholde ham.

- Ja, men det er normalt, når ryttere vinder løb. Når en rytter i cykelsporten leverer resultater og er i en position, hvor han kan bære kaptajnrollen, er det normalt at betale noget ekstra, siger Dmitriy Fofonov til TV 2 SPORT.

Danskeren vil ikke ud med, hvor meget han har fået i lønforhøjelse, men fortæller, at han ikke får to millioner euro om året, som hans agent, Moreno Nicoletti, tidligere har fortalt, at danskeren ville have.

Jakob Fuglsang stiller lørdag til start i Vuelta a Espana, som du kan se direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.