John Degenkolb skifter til Lotto Soudal

16x9
John Degenkolb vandt 9. etape i Tour de France, 15. juli 2018. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Den tyske sprinter forlader ved årsskiftet cykelholdet Trek-Segafredo.

John Degenkolb har skrevet kontrakt med Lotto Soudal for 2020 og 2021.

Dermed siger han farvel til det amerikanske hold Trek-Segafredo efter tre år, hvor det blandt andet blev til en etapesejr i Tour de France.

- Samtalerne med Lotto Soudal har vist, at der er mange ligheder mellem holdets mål og mine egne. Det giver mening, at et belgisk hold med en lang historie i cykling ønsker at udmærke sig i klassikerne. Det vil være målet for den første del af sæsonen, siger John Degenkolb i en pressemeddelelse fra Lotto Soudal og fortsætter:

- Desuden er jeg ikke langsom på stregen, specielt efter et hårdt løb. Selvfølgelig ser jeg også frem til at hjælpe Caleb Ewan, som uden tvivl vil være vores nummer et sprinter, med at opnå hans specifikke mål.

Bliver holdkammerat med Gilbert

På Lotto Soudal bliver den 30-årige tysker holdkammerat med Philippe Gilbert, der skifter fra Deceuninck - Quick-Step. Belgieren har skrevet en treårig kontrakt med Lotto Soudal.

- Philippe Gilbert og jeg kan supplere hinanden. Vi kommer godt ud af det med hinanden. Jeg beundrer ham som en af de bedste klassikerryttere, og med hans kørestil vil der åbne sig muligheder for os alle sammen, siger Degenkolb.

John Degenkolb, der ikke kørte Tour de France i år, skal fra lørdag køre Vuelta a España, og dernæst håber han at blive udtaget til VM i slutningen af september.

Degenkolb har været professionel siden 2011. I løbet af sin karriere har han blandt andet også vundet Paris-Roubaix, Milano-Sanremo, Gent-Wevelgem, Paris-Tours og ti etaper i Vuelta a España.

Cykeltransfers 2020