Vuelta a España

- Jeg vil kæmpe så hårdt som muligt for at vinde, siger Roglic

Primoz Roglic vandt to tidskørsler under 2019-udgaven af Giro d'Italia. Luk Benies / Ritzau Scanpix

Jumbo-Vismas Primoz Roglic er taget til årets sidste Grand Tour i Spanien med målsætningen om at vinde.

Du kan se holdtidskørslen i Vuelta a España på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, imens de øvrige etaper er på TV 2 SPORT samt TV 2 PLAY.

Den slovenske cykelrytter er klar i mælet, hvad angår hans mission for Vuelta a España.

Primoz Roglic, der vandt to etaper under dette års Giro d’Italia og sluttede som nummer tre i klassementet, vil vinde det tre uger lange spanske etapeløb, der starter lørdag.

Sloveneren var godt kørende under årets Giro d’Italia og var længe i en favorabel position til at vinde løbet, men sygdom og styrt samt en godt kørende Richard Carapaz ødelagde de slovenske drømme.

- Jeg vil vinde, og jeg kommer til at gå efter sejren. Podiet er et dejligt sted, men der har jeg allerede været under Giro d’Italia. Jeg vil kæmpe så hårdt som muligt for at vinde, siger Roglic til Cyclingnews.com.

Roglic har ikke kørt et cykelløb siden de slovenske mesterskaber i juni, men han siger, at han føler sig godt tilpas og er klar til at starte løbet.

Jumbo-Visma med stærkt hold

Selvom Tom Dumoulin først skifter til Jumbo-Visma efter denne sæson, er det stadig en slagkraftig trup, som det hollandske hold har sendt til Spanien.

Roglic får følgeskab af blandt andet Steven Kruijswijk og George Bennett, der begge viste sig flot frem i sommerens Tour de France.

- Vi har et stærkt hold med hernede. Så længe vi prøver at vinde løbet sammen, vil det helt sikkert blive rigtig godt, siger Roglic til TV 2 SPORT inden torsdagens holdpræsentation.

Selvom Jumbo-Visma har udnævnt sloveneren til kaptajn, betyder det ikke, at ryttere som Kruijswijk og Bennett ikke skal køre med om klassementet.

- Vi skal alle sammen gøre vores allerbedste. Vi er alle nødt til at forblive så tæt på toppen som muligt.

Vuelta a España starter lørdag med en holdtidskørsel. En disciplin, der ligger rigtig godt til det hollandske hold. Under sommerens Tour de France vandt Jumbo-Visma holdtidskørslen i ganske overbevisende stil.