Cykling

Norman Hansen med opråb til rivaler: I kører som røvhuller

Lasse Norman Hansen var ikke tilfreds med måden, der blev kørt på i feltet på 3. etape. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Vinderen af 3. etape i PostNord Danmark Rundt, Lasse Norman Hansen, er utilfreds med brugen af albuer og andre ufine tricks i feltet.

For første gang i karrieren vandt Lasse Norman Hansen fredag PostNord Danmark Rundts kongeetape til Vejle, men midt i glæden var der plads til et kontant budskab.

Jeg er fuldstændig enig. Folk kører vanvittigt derude

Niklas Larsen, ColoQuick

Etapevinderen, der triumferede via et sent angreb, var nemlig slet ikke tilfreds med måden, der blev kørt på i feltet.

- Jeg synes egentlig, at folk i feltet kørte som nogen røvhuller for at sige det mildt. Jeg prøvede lidt at komme af sted, så vi kunne få fri bane til at bruge benene og ikke albuerne til at vinde cykelløb med, siger Lasse Norman Hansen til TV 2 SPORT.

På de smalle veje inden inden den ikoniske Kiddesvej-bakke begyndte positionskampen tidligt, og her tog det ifølge den 27-årige Lasse Norman Hansen overhånd.

Han mener ikke, at der altid har været så hård og ufin en positionskamp.

- Det er, som om at al respekten for hinanden i feltet er forsvundet de sidste par år.

Er det her et lille opråb til professionel cykling?

- Ja, det synes jeg lidt, at det er. Det var rigtig slemt derude i dag. Der blev virkelig skubbet derude. Men det var fedt at køre cykelløb med benene til sidst.

Konkurrent giver Norman Hansen ret

Efter fire opstigninger på Kiddesvej, der har en maksimal stigningsprocent på 19, kunne en udmattet Lasse Norman Hansen juble over etapesejren, som kom i hus efter et firemandsudbrud.

I det udbrud sad en anden af fredagens helt store vindere i form af 22-årige Niklas Larsen. Som Lasse Norman Hansen oplevede han også, hvordan der blev kæmpet med alt - og mere til - for at få en god position i feltet.

- Jeg er fuldstændig enig. Folk kører vanvittigt derude. Jeg husker ikke, at det var så slemt for to år siden, da jeg kørte Vejle-etapen dengang i regnvejr, selvom jeg synes, det var vildt, siger Niklas Larsen og tilføjer:

- Jeg tror bare, det bliver vildere og vildere. Folk ved, hvor vigtigt det er at komme først ind.

Godt nok endte ColoQuick-rytteren kun som nummer tre på etapen, men som en stor trøst er han nu indehaver af både førertrøjen, ungdomstrøjen og pointtrøjen. Den går han benhårdt efter at forsvare, også selvom konkurrenterne skubber lidt.

- Sådan er cykelløb. Det er heller ikke ren gentlemansport. Man bruger også albuerne, men det var lidt vildt i dag.

Løbsdirektør: Sådan er moderne cykling

To af etapens hovedaktører havde begge lagt mærke til, at positionskampen i feltet på fredagens etape var ekstraordinær.

Efter etapen var det ikke en kritik, som PostNord Danmark Rundts løbsdirektør, Jesper Worre, havde hørt noget om. Han har dog et bud på, hvorfor det forholder sig sådan.

- Jeg tror, det er sådan, moderne cykling er. Man vil frem at sidde, og det eneste, man ikke må, er i bund og grund at flytte hænderne fra styret, siger Jesper Worre og henviser til, at rytterne kan klage til chefkommissærerne.

Der resterer to etaper i Danmarks største cykelløb. Lørdag begynder 4. etape i Korsør.