Vuelta a España

1. etape - Salinas de Torrevieja > Torrevieja | Vuelta a España 2019

1. etape, Vuelta a España 2019 TV 2 SPORT

1. etape af Vuelta a España er en 13,4 kilometer lang holdtidskørsel. Der er start i Salinas de Torrevieja og mål i Torrevieja.

Se 1. etape af Vuelta a España på TV 2 PLAY eller TV 2 ZULU. Studiet starter klokken 18.00.

  • Etapetype: Holdtidskørsel
  • Længde: 13,4 km
  • Etapen køres lørdag 24. august
  • Bonusinfo: Vueltaen startede også i byen i 2015

Tidsplan

  • Første hold starter kl. 18.56
  • Sidste hold forventes i mål kl. 20.30
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Jumbo Visma og Team Sunweb

Vueltaen starter også i år med et holdløb. Faktisk var sidste år, hvor løbet blev skudt i gang med en almindelig etape, eneste brud på den tradition siden starten i Holland i 2009. Jeg er faktisk også fan af den måde at starte en rundtur. En god måde at præsentere holdene på og i min verden en top fed disciplin. Holdløbet er også en måde, hvor de trofaste hjælperyttere kan få en dag eller to i en førertrøje. Svein Tufts lyserøde føretrøje i 2014-udgaven af Giroen, da den startede i Belfast, står i hvert fald klart i min hukommelse.

Distancen er jo heller ikke voldsomt lang, og dermed bliver forskellene ikke astronomiske store. I 2017, da Vueltaen startede med holdløb i Nimes’ gader, var der kun 24 sekunder fra vinderen BMC ned til nummer 8 Movistar. Når det er sagt, vil de ryttere, der drømmer om at vinde løbet, selvfølgelig gerne godt fra start. Det er altid rart at have lidt tid at give af, fremfor at være 30 sekunder efter så tidligt i løbet. Derfor vil alle holdene i dagene op til løbet nærstudere ruten og finpudse detaljerne. I 2014, da jeg kørte løbet med Alberto Contador for Tinkoff Saxo, gennemkørte vi ruten i Jerez De La Frontera så mange gange, at jeg, den dag i dag, stadigvæk kan huske hvilke rundkørsler der skal bremses i, og hvilke der ikke skulle.

Årets holdløb i Torrevieja ser ikke alt for kompliceret ud. Der er selvfølgelig nogle sving, men også nogle gode lange stykker, hvor der kan køres rigtigt stærkt. På et kort holdløb som dette, er starten alfa omega. Et konservativt udlæg kan godt rettes op på i et længere holdløb, det er der bare ikke tid til på et kort.

Derfor er det vigtigt, at den rytter der starter, ret hurtigt bringer tempoet derop, hvor det skal være. Ofte vælger man en rutineret rytter til at lave starten, da det er sværere, end man måske lige tror. Rytteren skal ikke starte for langsomt ud, men bestemt heller ikke for hurtigt. Hvis vedkommende sprinter ned ad startrampen, kommer hele holdet i det røde felt. Samtidigt skal starteren i dette tilfælde tage en relativ lang føring, da der i min verden ikke kan skiftes før efter andet sving. Det dur ikke at skifte lige inden et sving, da ham, der slår ud, så kan komme i vejen for andre på holdet, det optimale er jo og køre i én linje igennem et sving. En detalje som denne er det, der gør holdløb så smukt.