Vuelta a España

- Jeg tror ikke, det kan blive bedre, siger Fuglsang om Vuelta-start

Astana vandt 1. etape i årets Vuelta - en 13,4 kilometer lang holdtidskørsel. Derfor er holdets kaptajn, Miguel Ángel López, i førertrøjen.

Du kan se Vueltaen på TV 2 SPORT og TV 2 Play

Tre holdløb, tre sejre.

Sådan lyder statistikken for Jakob Fuglsang i Vuelta a Espana, efter han og holdkammeraterne fra Astana lørdag aften vandt den 13,4 kilometer lange holdtidskørsel.

Det var samtidig 1. etape i årets Vuelta, så derfor er Miguel Ángel López nu i førertrøjen – og den start klager de bestemt ikke over i Astana-lejren.

- Jeg tror ikke, det kan blive bedre – ikke lige umiddelbart.

- Selvfølgelig er det en perfekt start for ham (Miguel Ángel López, red.) – og også for Ion Izagirre, at han ikke taber tid i forhold til de andre favoritter i klassementet. Men hvis jeg har forstået det rigtigt, er Deceuninck-QuickStep ret tæt på i dag resultatmæssigt, så mon ikke de vil forsøge at vriste trøjen fra os, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

De turkisblå ryttere klokkede ind i tiden 14 minutter og 51 sekunder, hvilket var to sekunder hurtigere end Deceuninck-QuickStep.

Længe lignede Jumbo-Visma også en mulig etapevinder, men størstedelen af holdet styrtede i sving, og så endte det i stedet med et tidstab til det hollandske storhold.

Der gik dog lidt tid, inden det gik op for Jakob Fuglsang, at konkurrenterne var styrtet.

Jumbo-Visma styrtede. Flere af det hollandske holds ryttere var i asfalten. Video: Malthe Henriksen

- Jeg så det faktisk ikke, fordi jeg blev kaldt til kontrol, så jeg tænkte, at jeg hurtigt skulle have det overstået. Men det nåede jeg ikke, fordi vi skulle på podiet i stedet for. Jeg hørte bare, de sagde: ”Jumbo Visma, Jumbo Visma, Jumbo Visma”, og så tænkte jeg, at det kunne være, de havde fået bedste tid, men det var det så ikke.

- Det er en af de største konkurrenter. Det er selvfølgelig ærgerligt for dem at starte på den her måde, men det er spillet, lyder det fra den danske cykelrytter.

Søndag venter der Jakob Fuglsang og resten af feltet en kuperet etape på 193 kilometer. Undervejs skal feltet passere to kategori 2-stigninger og en enkelt kategori 3-stigning.