Vuelta a España

2. etape - Benidorm > Calpe | Vuelta a España 2019

2. etape af Vuelta a España er kuperet og 193 kilometer lang. Der er start i Benidorm og mål i Calpe.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Kuperet
  • Længde: 193 km
  • Etapen køres søndag 25. august

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.20
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 2. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Enrico Battaglin og Alex Aranburu

Calpe-området er et yndet træningsområde i vintermånederne for danske cykelryttere, om du er professionel eller motionist. Mange af holdene, der deltager i Vueltaen, har også træningslejre i området. Så det giver sig selv, at 2. etape ikke er en flad en af slagsen. Der er en del højdemeter undervejs, også selvom arrangørerne sagtens kunne have lavet en hårdere rute, end de har gjort.

Det går mere eller mindre opad de første 37 km, fra starten i Benidorm. Det bliver aldrig voldsomt stejlt på noget tidspunkt, og der er nogle små nedkørsler eller flade passager.

Stadigvæk er det en strabadserende omgang at køre opad i så lang tid. Herefter er det op og ned, ja groft sagt hele dagen. Med 25 km tilbage af etapen rundes toppen af Alto de Puig Llorenca. Den er 3 kilometer lang med 9,5 procent i snit, og jeg kan godt skrive under på, at det er en tarvelig stigning.

Klassementsfolkene vil næppe røre på sig her. Til gengæld tror jeg, at sprintere som Sam Bennet og Fabio Jakobsen kan have svært ved at komme med op over. De kan muligvis komme tilbage bagefter. Selvom det også kan være svært, for nedkørslen bagefter er lynhurtig. Så går det altså svagt opad et stykke tid igen, inden det endelige dyk ned imod målstregen i Calpe.

Dermed kan denne etape godt blive en sag for udbryderne, da alle sprinterholdene godt kan have betænkeligheder ved, om deres sprintere kan klare Alto de Puig Llorenca.

Derfor kunne jeg sagtens forestille mig en situation, hvor sprinterholdene ikke vil føre, og udbruddet får lov at holde hjem. Så denne etape kan blive en af dem, hvor mange fra udbruddet får en tur på podiet efter etapen: En kan tage bjergtrøjen, en anden etapesejren og en tredje kan tage førertrøjen. Med dette i baghovedet kunne jeg sagtens forestille mig en hektisk start, hvor det tager lang tid, før udbruddet er kommet afsted. Hvis jeg var sportsdirektør for et af klassementsholdene, vil jeg ikke lade en alt for stor gruppe køre. Gruppen skal ikke være større, end at jeg skal kunne kontrollere gruppen. Det er jo set før, at en rytter med førertrøje og nogle minutters forspring kan være svær at hente igen.