Vuelta a España

Astana tabte førertrøjen: - Ikke en del af planen, siger Fuglsang

Astana-kaptajn Miguel Ángel López sad alene efter sidste stigning og tabte mere end et halvt minut til flere konkurrenter.

2. etape af Vuelta a España endte med at blive vildere end ventet.

Det kostede tid i klassementet for flere favoritter. Heriblandt Jakob Fuglsangs kaptajn på Astana-holdet, colombianske Miguel Ángel López, der mistede 37 sekunder til etapevinder Nairo Quintana og førertrøjen til Nicholas Roche.

- Det var ikke en del af planen, erkender Jakob Fuglsang.

På sidste stigning kørte danskeren López frem, inden han selv måtte opgive at følge favoritterne.

- Jeg forsøgte at sidde med, men jeg havde ikke det, der skulle til for at sidde med. Det tager lige et par dage at komme i gang, og jeg er ikke 100 procent. Det håber jeg, at jeg kan blive i løbet af Vueltaen, men lige nu kan det ikke nytte noget, hvis jeg dræber mig selv hver dag. Så giver det nok bare bagslag, forklarer Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Fuglsang: Han skal selv køre med

Imens danskeren arbejdede for at få Miguel Ángel López frem på Alto de Puig Llorença-stigningen, hjalp holdkammeraterne Ion Izagirre, som var punkteret lige inden.

I den flade finale endte López med at sidde alene, da Primoz Roglic og flere andre favoritter angreb.

- Det er alligevel sjældent at se i så stor gruppe, at så stor en rytter som Lopez sidder helt alene. Det er en katastrofe, sagde Rolf Sørensen under kommenteringen.

Men fejlen var også López egen, mener Fuglsang.

- Han skal også selv køre med, når det er Roglic, Quintana og Uran, der kører væk. Så skal man måske også holde øjnene åbne, siger Jakob Fuglsang efter etapen.

Uventet hård etape

Med til historien hører, at etapens hårdhed så ud til at komme bag på flere.

- Det var i hvert fald hårdere, end hvad jeg lige havde troet. Jeg havde ikke troet, at der ville blive kørt så hårdt på stigningen, eller at de ville forsøge at bruge den som springbræt til at køre hjem, siger Jakob Fuglsang.

- Det tror jeg heller ikke, at et hold som Bora-Hansgrohe havde forventet - så havde de nok ikke siddet og ført. Jeg tror, der var flere hold, som havde forventet noget, der lignede en spurt i en mindre gruppe, tilføjer han.

Miguel Ángel López faldt fra første- til femtepladsen og er nu mere end 30 sekunder efter den førende i klassementet, Sunwebs Nicholas Roche.

Men Jakob Fuglsang, der ligesom Ion Izagirre er 1.39 efter, er stadig optimistisk på vegne af sin kaptajn.

- Det er dag 2, så mon ikke der er nogle gode dage tilbage endnu, lyder sidste bemærkning fra Astana-danskeren.

3. etape sendes på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY med studiestart fra klokken 14.30.