Vuelta a España

Derfor kører Fuglsang i bjergtrøjen uden at have et eneste point

Vuelta-arrangørerne uddeler altid alle førertrøjerne, så Astana-danskeren kører i den blåprikkede bjergtrøje søndag, fordi han blev treer på 1. etape.

Jakob Fuglsang er at finde i Vuelta a Españas bjergtrøje på 2. etape.

Årsagen skal findes i Astana-danskerens placering på 1. etape, en tredjeplads, og i at Vuelta-arrangørerne insisterer på at uddele alle førertrøjerne.

Forvirrende? Uden tvivl. Men facit er, at 34-årige Jakob Fuglsang søndag skal findes i blå prikker i stedet for i sin normale azurblå Astana-trøje.

- Det er sjovt at komme til at køre i prikker for en dag, men det bliver formentlig kun for en dag, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT med et smil.

Medmindre danskeren sætter flest bjergpoint ind på kontoen på 2. etape, afleverer han nemlig bjergtrøjen efter søndagens strabadser.

Forklaringen på Fuglsangs bjergtrøje

Når 34-årige Jakob Fuglsang kører i bjergkonkurrencens førertrøje, skyldes det først og fremmest, at Vuelta-arrangørerne har valgt at uddele alle trøjerne efter 1. etape. Det er langtfra i alle cykelløb, at det sker.

Der blev ikke uddelt nogle bjergpoint på den flade holdtidskørsel, som indledte årets Vuelta a Espana.

Derfor er der ingen ryttere med point i konkurrencen, men fordi Vuelta-arrangørerne vil have alle trøjerne i spil, kigger de i klassementet for at få den afsat.

Det klassement føres af Miguel Ángel López, og derfor skal han selvsagt køre i den røde førertrøje, den højest rangerede af alle trøjerne.

Så skal den trøje, der rangerer næsthøjest uddeles. Det er den grønne pointtrøje. Ligesom i bjergkonkurrencen er tilfældet også, at der heller ikke her blev uddelt point lørdag.

Den sidder derfor på overkroppen af toeren i klassementet, italienske Dario Cataldo.

Og så kommer bjergtrøjen, som altså tilfalder treeren i klassementet, danske Jakob Fuglsang.

Endelig er ungdomstrøjen blevet uddelt. Den sidder på Deceuninck - Quick-Steps James Knox, der er toer i klassementet for ryttere på 25 år eller derunder. Nummer et er nemlig Miguel Ángel López, og han har jo førertrøjen.

'Vi har en anden plan'

Hvor Jakob Fuglsangs bjergtrøje med al sandsynlighed bliver overtaget af en af søndagens udbrydere, vil Astana gerne beholde den røde førertrøje. Om muligt.

- Vi kommer ikke til at forsvare med arme og ben. Men vi kommer selvfølgelig til at tage kontrol i starten.

- Hvis ikke vi skal bruge for mange kræfter, vil vi gerne forsvare trøjen, men jeg kunne forestille mig, at Deceuninck - Quick-Step gerne vil have fingrene i førertrøjen, og vi har selvfølgelig en anden plan, når vi kommer længere frem, siger Jakob Fuglsang med henvisning til det endelige klassement.

Her regnes Miguel Ángel López blandt favoritterne, og derfor vil holdet undgå at bruge unødige kræfter tidligt i løbet.

Søndagens etape forventes ikke at resultere i forskelle mellem favoritterne, men i stedet at blive for de hurtige folk, der samtidig kan klare sig over de tre kategoriserede stigninger på dagen.

Seks Deceuninck - Quick-Step-ryttere kan imidlertid vinde de to sekunder, som de er efter i klassementet, hvis de får bonussekunder på den skrappe afslutning. Det vil bringe en af dem i førertrøjen.

Endelig er en flok Sunweb-ryttere inde i billedet, men hvis ikke en Deceuninck - Quick-Step-rytter ender i top-3, må det mest sandsynlige formodes at være, at dagens bedst placerede Astana-mand i samme tid som Miguel Ángel López erobrer førertrøjen.

Her er Jakob Fuglsang en af seks ryttere.

En sidste spøjs detalje ved Jakob Fuglsang bjergtrøje er i øvrigt, at Vuelta-arrangørerne har stavet hans navn forkert.

På brystet står der 'FUGKSANG'.

'FUGKSANG' står der på Jakob Fuglsangs bjergtrøje.