Vuelta a España

3. etape - Ibi. Ciudad del Juguete > Alicante | Vuelta a España 2019

3. etape af Vuelta a España er flad og 186 kilometer lang. Der er start i Ibi. Ciudad del Juguete og mål i Alicante

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 186 km
  • Etapen køres mandag 26. august

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.53
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 3. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Sam Bennet og Fabio Jakobsen

Selvom der er to kategoriserede stigning undervejs, er denne etape en flad etape - i hvert fald i Vuelta-sammenhæng. Dermed forventer jeg, at etapen bliver afgjort i en massespurt ved Alicantes havnefront.

Tidligere i år havde 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana mål i Alicante, og denne blev afgjort i en massespurt med Matteo Trentin som sejrherre. De hold, som har taget sprintere med til løbet, vil næppe lade denne chance gå deres næse forbi.

Sprinterholdene kan dog forregne sig. De sidste 38 km går stort set alle sammen nedad, så tommelfingerreglen om, at feltet kan hente et minut per kilometer ophører. Det skyldes, at et par mand sagtens kan køre lige så stærkt som et felt nedad. Derfor skal udbryderne ikke have alt for lang snor, når toppen af Puerto de Tibi rundes med 38 km igen.

Jeg kan dog ikke forestille mig at sprinterholdene smider den her væk. Vi er kun tre dage inde i løbet, og alle er stadigvæk relativt friske. Derudover vader sprinterne ikke lige frem i muligheder, så muligheden skal tages, når den er der.

Klassementsfolkene skal selvfølgelig igennem dagen uden tidstab, men det burde de også kunne komme uden alt for meget stress. Selvom vi er ude ved kysten de sidste kilometer, er det alligevel sjældent, der er sidevind. Hvis vinden er kraftig og kommer fra øst, ja så kan de sidste 20 kilometer være rigtig giftige, og feltet kan blive sprængt i sidevind. Men som før nævnt, taler alt for en relativt rolig etape, hvor sprinterne kan træde i karakter.